horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Primer sostorilke pedofila v Belgiji zaostruje pogoje za odobritev pogojnega izpusta

Deli na:
Primer sostorilke pedofila v Belgiji zaostruje pogoje za odobritev pogojnega izpusta

Foto: Reuters

Belgijska vlada bo zaostrila pogoje za odobritev pogojnega izpusta za storilce hujših kaznivih dejanj. Za to se je odločila zaradi ogorčenja javnosti po pogojni izpustitvi nekdanje soproge in sostorilke belgijskega pedofilskega množičnega morilca Marca Dutrouxa.

Vlada premiera Elia Di Rupa je pospešila spremembe kazenskega zakonika, po katerih bodo morali obsojenci na dosmrtno zaporno kazen ali 30 let zapora prestati najmanj polovico kazni, preden bodo lahko zaprosili za pogojni izpust, medtem ko lahko zdaj to storijo po tretjini prestane kazni. Povratniki bodo morali prestati tri četrtine kazni namesto dosedanjih dveh tretjin.

Premier Di Rupo upa, da bo reforma kazenskega zakonika v parlamentu potrjena še letos, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

52-letno Michelle Martin je bila 28. avgusta izpuščena na prostost pod pogojem, da bo bivala v samostanu nunskega reda klaris. Nekdanja osnovnošolska učiteljica je za zapahi prebila 16 od 30 let zapora, na katerega je bila leta 2004 obsojena zaradi sodelovanja pri Dutrouxovih zločinih. Martinova je po prestani tretjini kazni večkrat zaprosila za pogojni izpust.

loading...
Loading...