900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Belgijska občina Depardieuja imenovala za častnega občana

Deli na:
Belgijska občina Depardieuja imenovala za častnega občana

Foto: Reuters

Belgijska občina Estaimpuis je najbolj znanega prebivalca, francoskega igralca Gerarda Depardieuja, včeraj razglasila za častnega občana. Depardieu se je namreč preselil v belgijski kraj Nechin v občini Estaimpuis blizu meje s Francijo, da bi se izognil davku za bogate, ki ga je napovedala francoska vlada.

Župan Estaimpuisa Daniel Senesael je včeraj igralcu med slovesnostjo podelil medaljo skupnosti. "Veseli nas, da ste si v Nechinu uredili dom. Gerard, Estaimpuis vas ima rad," je dejal župan.

Igralec je dejal, da je življenje v Nechinu "popolno", sebe pa je opisal kot "državljana sveta". "Delal sem po vsem svetu, a namestil sem se v Nechinu," je dejal Depardieu.

Igralec je po slovesnosti gostil velik piknik za približno 200 povabljencev, med katerimi so bili tudi njegovi novi sosedi, da bi proslavil njegovo selitev v hišo v Nechinu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Depardieu je sprožil veliko debat z ureditvijo prebivališča v Belgiji, potem ko je francoska socialistična vlada napovedala uvedbo 75-odstotnega davka na letne dohodke nad milijonom evrov.

Po nakupu hiše V Nechinu je Depardieu pridobil tudi rusko državljanjstvo, ki mu ga je predal kar ruski predsednik Vladimir Putin sam. To potezo so številni kritizirali, kot tudi igralčevo prijateljstvo s Putinom in čečenskim avtoritarnim voditeljem Ramzanom Kadirovom.

V petek je Depardieu sicer izrazil obžalovanje zaradi polemik glede njegove selitve in prošnje za rusko državljanstvo. Zatrdil je, da je pri tem šlo za velik nesporazum in da mu je Francija še vedno zelo ljuba.