Julian Assange Svet24.si

Julian Assange se bo lahko vrnil v Avstralijo

Svoboda Svet24.si

Tedenski horoskop: Usmerite misli v nekaj lepega ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

Svet

Predsednik avstralskega parlamenta odstopil zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja

Deli na:

Predsednik avstralskega parlamenta Peter Slipper je danes odstopil zaradi obtožb, da je spolno nadlegoval zaposlenega v svojem kabinetu, ki mu očita tudi neustrezno uporabo javnih sredstev. Kljub odstopu Slipper vztrajno zatrjuje, da so obtožbe neresnične.

Slipper, ki je bil na potovanju v tujini, se je danes vrnil v Avstralijo, potem ko je njegov nekdanji pomočnik James Ashby proti njemu vložil tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Slipper, ki je poročen in ima otroke, je odločno zavrnil obtožbe svojega nekdanjega pomočnika, ki trdi, da ga je Slipper zaposlil samo zato, da bi z njim začel spolno razmerje.

33-letni Ashby je v petek na avstralskem zveznem sodišču sprožil pravni postopek. Slipperja obtožuje, da mu je pošiljal eksplicitna SMS sporočila in ga še drugače spolno nadlegoval. Trdi tudi, da je Slipper neprimerno uporabil javna sredstva, namenjena za prevoze s taksiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko je opozicija zahtevala njegov odstop, je Slipper danes v sporočilu za javnost zapisal, da so Ashbyjeve trditve neresnične, a dodal, da bo kljub temu, dokler se obtožbe ne razčistijo, odstopil s položaja predsednika parlamenta.