feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Predsednik avstralskega parlamenta odstopil zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja

Deli na:

Predsednik avstralskega parlamenta Peter Slipper je danes odstopil zaradi obtožb, da je spolno nadlegoval zaposlenega v svojem kabinetu, ki mu očita tudi neustrezno uporabo javnih sredstev. Kljub odstopu Slipper vztrajno zatrjuje, da so obtožbe neresnične.

Slipper, ki je bil na potovanju v tujini, se je danes vrnil v Avstralijo, potem ko je njegov nekdanji pomočnik James Ashby proti njemu vložil tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Slipper, ki je poročen in ima otroke, je odločno zavrnil obtožbe svojega nekdanjega pomočnika, ki trdi, da ga je Slipper zaposlil samo zato, da bi z njim začel spolno razmerje.

33-letni Ashby je v petek na avstralskem zveznem sodišču sprožil pravni postopek. Slipperja obtožuje, da mu je pošiljal eksplicitna SMS sporočila in ga še drugače spolno nadlegoval. Trdi tudi, da je Slipper neprimerno uporabil javna sredstva, namenjena za prevoze s taksiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko je opozicija zahtevala njegov odstop, je Slipper danes v sporočilu za javnost zapisal, da so Ashbyjeve trditve neresnične, a dodal, da bo kljub temu, dokler se obtožbe ne razčistijo, odstopil s položaja predsednika parlamenta.

loading...
Loading...