ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Svet

Predsednik avstralskega parlamenta odstopil zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja

Deli na:

Predsednik avstralskega parlamenta Peter Slipper je danes odstopil zaradi obtožb, da je spolno nadlegoval zaposlenega v svojem kabinetu, ki mu očita tudi neustrezno uporabo javnih sredstev. Kljub odstopu Slipper vztrajno zatrjuje, da so obtožbe neresnične.

Slipper, ki je bil na potovanju v tujini, se je danes vrnil v Avstralijo, potem ko je njegov nekdanji pomočnik James Ashby proti njemu vložil tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Slipper, ki je poročen in ima otroke, je odločno zavrnil obtožbe svojega nekdanjega pomočnika, ki trdi, da ga je Slipper zaposlil samo zato, da bi z njim začel spolno razmerje.

33-letni Ashby je v petek na avstralskem zveznem sodišču sprožil pravni postopek. Slipperja obtožuje, da mu je pošiljal eksplicitna SMS sporočila in ga še drugače spolno nadlegoval. Trdi tudi, da je Slipper neprimerno uporabil javna sredstva, namenjena za prevoze s taksiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko je opozicija zahtevala njegov odstop, je Slipper danes v sporočilu za javnost zapisal, da so Ashbyjeve trditve neresnične, a dodal, da bo kljub temu, dokler se obtožbe ne razčistijo, odstopil s položaja predsednika parlamenta.

Loading...