kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Svet

Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Deli na:
Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Ladja hrvaške obalne straže je v nedeljo zvečer prispela do motorne jadrnice v bližini otoka Mljet, na kateri je 65 oseb iz Somalije, Egipta, Sirije in Afganistana, danes piše na spletni strani hrvaškega obrambnega ministrstva. Z jadrnice, ki je v mednarodnih vodah 47 navtičnih milj južno od Mljeta, so v nedeljo poslali klic na pomoč.

Ladja jim je pripeljala hrano, vodo in zdravila, saj so s 25-metrske jadrnice "Maria Drink" sporočili, da sta dve osebi huje zboleli.

Posadka hrvaške ladje ne more ugotoviti, kdo je poveljnik jadrnice, ker nihče na njej tega ne želi povedati. Na jadrnici niso izobesili nobene uradne zastave, zaradi okvare na motorju pa so v območju hrvaške zaščitene ribolovno-ekološke cone (ERC) že tretji dan.

Glede na to, da je jadrnica v mednarodnih vodah, hrvaške oblasti ne morejo ukrepati brez dovoljenja poveljnika jadrnice. Po neuradnih informacijah je poveljnik jadrnico zapustil, preden so do nje prišle reševalne službe, je danes poročal Jutarnji list.

Kot so še sporočili na obrambnem ministrstvu, so na jadrnici imigranti, ki so se na pot proti Italiji odpravili iz Grčije.

Osebam na jadrnici je v nedeljo prva na pomoč priplula turška ladja, ki je bila v bližini. Jadrnico bodo verjetno danes prepeljali v Dubrovnik, še piše zagrebški časnik.

Loading...