uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Deli na:
Pred hrvaško obalo reševanje pokvarjene jadrnice s 65 ubežniki

Ladja hrvaške obalne straže je v nedeljo zvečer prispela do motorne jadrnice v bližini otoka Mljet, na kateri je 65 oseb iz Somalije, Egipta, Sirije in Afganistana, danes piše na spletni strani hrvaškega obrambnega ministrstva. Z jadrnice, ki je v mednarodnih vodah 47 navtičnih milj južno od Mljeta, so v nedeljo poslali klic na pomoč.

Ladja jim je pripeljala hrano, vodo in zdravila, saj so s 25-metrske jadrnice "Maria Drink" sporočili, da sta dve osebi huje zboleli.

Posadka hrvaške ladje ne more ugotoviti, kdo je poveljnik jadrnice, ker nihče na njej tega ne želi povedati. Na jadrnici niso izobesili nobene uradne zastave, zaradi okvare na motorju pa so v območju hrvaške zaščitene ribolovno-ekološke cone (ERC) že tretji dan.

Glede na to, da je jadrnica v mednarodnih vodah, hrvaške oblasti ne morejo ukrepati brez dovoljenja poveljnika jadrnice. Po neuradnih informacijah je poveljnik jadrnico zapustil, preden so do nje prišle reševalne službe, je danes poročal Jutarnji list.

Kot so še sporočili na obrambnem ministrstvu, so na jadrnici imigranti, ki so se na pot proti Italiji odpravili iz Grčije.

Osebam na jadrnici je v nedeljo prva na pomoč priplula turška ladja, ki je bila v bližini. Jadrnico bodo verjetno danes prepeljali v Dubrovnik, še piše zagrebški časnik.

loading...
Loading...