bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruski milijarder na Hrvaškem umrl zaradi srčne kapi

Deli na:
Ruski milijarder na Hrvaškem umrl zaradi srčne kapi

Foto: Reuters

Ruski državljan Leonid Gart, ki so ga v nedeljo našli mrtvega v morju pri otoku Brač na Hrvaškem, je umrl zaradi srčne kapi, je danes sporočilo splitsko tožilstvo po opravljeni obdukciji v Splitu. Na ta način so zanikali ugibanja ruskih in hrvaških medijev, ki so omenjali umor ter alkohol in mamila kot vzrok smrti.

Obdukcijo enega največjih ruskih gradbenih podjetnikov in predsednika ruske sankaške zveze so opravili v splitski bolnišnici. Ugotovili so, da na truplu ni bilo nobenih novih mehanskih poškodb, v telesu pokojnika pa tudi niso našli sledov alkohola ali mamil.

Ruski mediji so v začetku tedna sumili, da gre za prikrit umor 39-letnega Garta, čeprav so hrvaški policisti takoj zanikali, da bi bila njegova smrt posledica nasilja.

Hrvaški mediji so poročali, da so v Gartovem čolnu, s katerim se je odpravil na morje, našli sledi alkohola in ostanke zavojčka marihuane. Ob tem so se sklicevali na vire, povezane s preiskavo.

Izpostavljali so njegovo bogastvo in tesne povezave z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, pri čemer so ga opisovali kot "ruskega milijarderja" in "Putinovega oligarha".

Gart je bil na družinskih počitnicah na otoku Braču, njegovo truplo pa je iz morja v nedeljo izvlekla posadka trajekta, ki povezuje omenjeni dalmatinski otok s kopnim.