Revija Reporter
Svet

Poljubček očka Ruperta: razvpiti šef Fox News Rupert Murdoch je navdih za serijo Nasledstvo

Marko Medvešek
292

2. maj. 2023 12:00

Deli na:

Rupert Murdoch s sinovoma Jamesom in Lachlanom: kdo od njiju bo prevzel nadzor nad očetovim nasledstvom?

Profimedia

Razvpita ameriška televizija Fox News je stisnila rep med noge in se namesto za sojenje odločila za poravnavo, ki jo bo stala kar 787,5 milijona ameriških dolarjev. Teden dni kasneje je dobil brco Tucker Carlson, prvi zvezdnik Fox News in eden od razlogov, da si je televizija za grbo nakopala milijardne tožbe. Obe odločitvi imata pečat Ruperta Murdocha, lastnika Fox News in enega najvplivnejših ljudi ameriške (in globalne) medijske krajine – oboje bi zlahka pripisali tudi brezkompromisnemu tajkunu Loganu Royu iz serije Nasledstvo.

Kdorkoli je malo spremljal kariero Ruperta Murdocha, se morda ne bo strinjal z oznako, da je danes 92-letni v Avstraliji rojeni poslovnež »utelešenje zla«, a bo hkrati razumel, kako si jo je prislužil.

Če se tako na hitro in brez javnega vzroka znebi priljubljenega voditelja kot je Carlson, je za tem ali še kaj več, ali pa se je Rupertu odpeljalo, so zaskrbljeni na Fox News.

Murdoch in njegova televizija Fox News sta pomagala širiti laži Donalda Trumpa o ukradenih volitvah, nato je prišla kazen.

Skoraj bi 92-letni Murdoch še petič šel pred oltar z nesojeno peto ženo Ann Lesley Smith – v zadnjem trenutku so ga menda odvrnila njena radikalna evangeličanska stališča.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24