nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Podpredsednica EPP: Socialisti niso spoštovali demokratičnih pravil

Deli na:
Podpredsednica EPP: Socialisti niso spoštovali demokratičnih pravil

Foto: Reuters

SDS je danes na spletni strani objavila posnetek izjave podpredsednice Evropske ljudske stranke (EPP) in namestnice vodje posebne misije EPP, ki je poleti obiskala Slovenijo, Ance Boagiu. Ta je v sredo resolucijo EPP o Sloveniji označila kot signal, da socialisti niso spoštovali demokratičnih pravil, in poziv, da se mora to spremeniti.

"Rekla bi, da gre za zelo dobro odločitev, ki je hkrati tudi zelo močno sporočilo socialistom glede njihovega pristopa v Evropi," je po soglasnem sprejetju do Slovenije kritične resolucije v politični skupščini EPP v sredo dejala Boagiujeva.

"Biti socialist pomeni podpirati vse evropske politike. Biti evropski pa pomeni biti evropski tako v Sloveniji kot v Bruslju. Ne morete se držati pravil in načel demokracije v Bruslju, ko greste domov pa pozabiti nanje," je še sporočila slovenskim politikom.

Kot je nadaljevala, "je to, kar se je zgodilo našemu kolegu Janezi Janši, dokaz, da socialisti niso spoštovali demokratičnih pravil". Resolucija je zato "signal, s katerim jih pozivamo k spoštovanju demokratičnih pravil, ter poziv, naj ne uporabljajo pravosodnega sistema kot orodja za politično preganjanje."

"Živeti v demokraciji pomeni spoštovati osnovna pravila demokracije. Upam, da bodo socialisti prisluhnili resoluciji, da jo bodo sprejeli za dobro in da se bo gonja proti predstavnikom Evrope v vaši državi končala," je še poudarila podpredsednica EPP.