nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Swoboda: Resolucija EPP o Sloveniji je škandalozna

Deli na:
Swoboda: Resolucija EPP o Sloveniji je škandalozna

Foto: Bobo

Vodja politične skupine socialistov in demokratov (S&D) v Evropskem parlamentu Hannes Swoboda je danes ostro kritiziral sredino resolucijo Evropske ljudske stranke (EPP) o razmerah v Sloveniji. "Škandalozno je, da EPP pod vprašaj postavlja neodvisnost slovenskega pravosodja," je zapisal.

"Zagotovo gre za veliko naključje, da gre za primer enega med njimi," je dodal Swoboda in nadaljeval, da je imel "Joseph Daul zagotovo slab prvi dan na položaju predsednika EPP".

"Namesto da se sprašuje, ali se v Sloveniji - polnopravni članici EU - spoštuje vladavina prava, bi EPP morala razmišljati o tem, kako v Sloveniji podpreti boj proti korupciji," je v sporočilu za javnost sklenil Swoboda.

Na resolucijo EPP, v kateri je ta med drugim izrazila zaskrbljenost nad razmerami v Sloveniji in obsodbo predsednika SDS Janeza Janše na sodišču prve stopnje, so se že v sredo odzvali tudi v Zavezništvu liberalcev in demokratov za Evropo (Alde), danes pa je bil kritičen tudi vodja njihove politične skupine v Evropskem parlamentu Guy Verofstadt.



Kot je zapisal, postavljanje neodvisnosti pravosodja v Sloveniji pod vprašaj in izpostavljanje posebnega primera vodje SDS Janeza Janše pušča slab priokus, če že ne predstavlja vmešavanja v neodvisen sodni proces.

"V tem času gospodarskih težav bi se morale vse odgovorne politične sile v Sloveniji združiti v služenju najboljših interesov vseh svojih državljanov. EPP se je odločila privoščiti čisto strankarsko politiko, namesto da bi se osredotočila na resnična vprašanja, s katerimi se sooča država kot celota," je poudaril Verhofstadt.

Zapisal je še, da Slovenija lepo napreduje in da vlada premierke Alenke Bratušek ponuja vsebinske rešitve, s katerimi bi se država vrnila na pot okrevanja. "Žalostno je, da EPP in njene strankarske članice iz Slovenije tudi same za to ne prevzemajo odgovornosti," je sklenil.