Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pobegli tiger iz poplavljenega gruzijskega živalskega vrta ubil moškega

Deli na:
Pobegli tiger iz poplavljenega gruzijskega živalskega vrta ubil moškega

Foto: Reuters

Beli tiger, ki je med hudimi poplavami pobegnil iz živalskega vrta v gruzijski prestolnici Tbilisi, je v centru mesta napadel in ubil nekega moškega, je danes sporočil tiskovni predstavnik gruzijskega notranjega ministrstva. Policisti so žival locirali in ustrelili.

Tiger iz tbilisijskega živalskega vrta je ubil moškega v bližini osrednjega mestnega trga. "V akcijo lovljenja živali so bile vključene policijske specialne sile," je dodal tiskovni predstavnik gruzijskega notranjega ministrstva. Kmalu so policisti tigra ustrelili.

Gruzijski mediji so še poročali, da se je beli tiger sprva skrival v skladišču in se izognil policiji, ki v mestu išče pobegle živali. Mnoge so bile ustreljene, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hude poplave so Tbilisi po 14-urnem močnem deževju zajele v nedeljo, zaradi česar je umrlo 17 ljudi, voda pa je uničila tudi polovico živalskega vrta.

Številne živali, okoli 300, so se ali utopile v blatni vodi ali pa jih je policija ustrelila.

Medtem so na meji z Azerbajdžanom opazili živega pingvina, ki ga je v času poplav v Tbilisiju voda odnesla v reko Kuro, ta pa ga je odnesla do meje, so poročali gruzijski mediji. Žival bodo ujeli predstavniki posebne reševalne ekipe, ki bodo pingvina vrnili v Tbilisi.

Sicer pa so reševalci na območju živalskega vrta našli tudi trupli dveh medvedov. V prizadetem delu živalskega vrta so poleg belega tigra in medvedov živeli še levi in volkovi ter nekatere druge živalske vrste.

Škoda zaradi poplav je v Tbilisiju ocenjena na okoli 40 milijonov evrov, je po navedbah ruske tiskovne agencije Interfax povedal gruzijski minister za energetiko Kaha Kaladze.