Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Po protestih Macron danes na pogovorih o ukrepih

Deli na:
Po protestih Macron danes na pogovorih o ukrepih

Emanuel Macron - Foto: Reuters

Francoski predsednik Emmanuel Macron se bo po četrtem vikendu nasilnih protestov t. i. rumenih jopičev danes sestal s predstavniki politike, gospodarstva, sindikatov in lokalnih oblasti, da bi dorekel ukrepe. Z njimi bo nato zvečer javno seznanil državljane.

Ob 10. uri bo sprejel predsednika senata Gerarda Larchera, predsednika narodne skupščine Richarda Ferranda, predsednika Sveta za gospodarstvo, okolje in družbo Patricka Bernasconija, predstavnike lokalnih oblasti, reprezentativnih zvez sindikatov ter delodajalskih združenj, so v nedeljo sporočili iz Elizejske palače.

Macron bo z njimi govoril po sobotnih protestih, ki se jih je po državi udeležilo 136.000 ljudi, znova pa jih je zaznamovalo nasilje. Pridržali so 1200 protestnikov, okoli 170 ljudi je bilo ranjenih.

Časnik L'Opinion je ocenil, da je namen pogovorov predstavitev ukrepov, s katerimi bo nato predsednik še isti dan seznanil Francoze.

Francoski premier Edouard Philippe je v nedeljo sporočil, da bo Macron v začetku tega tedna predstavil ukrepe, ki bi vodili v dialog s protestniki. Ocenil je, da je napočil čas za dialog in da je treba znova stkati nacionalno enotnost.