pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pijana agenta tajne službe sta trčila v barikado pri Beli hiši

Deli na:
Pijana agenta tajne službe sta trčila v barikado pri Beli hiši

Foto: Reuters

Ameriška tajna služba po prometni nesreči pri Beli hiši preiskuje dva svoja agenta. Po poročanju ameriškega časnika Washington Post sta agenta po nočni zabavi in pijančevanju z avtomobilom trčila v varnostno barikado.

Predstavniki tajne službe so za britanski BBC povedali, da se je nesreča pripetila 4. marca. Po pisanju časnika Washington Post sta agenta Mark Connolly, drugi najpomembnejši agent v ekipi, ki varuje ameriškega predsednika Baracka Obamo, in George Ogilvie, višji nadzornik v uradu tajne službe v Washingtonu. Pred nesrečo naj bi se udeležila zabave v bližnjem baru.

Trčenje je najnovejša nerodna prigoda agentov ameriške tajne službe, ki je sicer zadolžena tudi za varovanje predsednika.

Zaradi varnostnih pomanjkljivosti, ki so vodile do nedavnih skokov čez ograjo Bele hiše, je odstopila direktorica tajne službe Julia Pierson. 19. septembra lani je ograjo Bele hiše preskočil Omar Gonzalez in z nožem pri sebi stekel v predsedniško palačo, kjer ga je ujel agent tajne službe, ki niti ni bil na dolžnosti.

Leta 2012 pa je izbruhnil prostitucijski škandal, ko so agentje med obiskom predsednika v Kolumbiji najemali prostitutke. Škandal je s položaja odnesel več agentov in vrgel madež na varnostno službo.