opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Svet

Pence bo poskušal prepričati Erdogana, da ustavi ofenzivo proti Kurdom

Deli na:
Pence bo poskušal prepričati Erdogana, da ustavi ofenzivo proti Kurdom

Ameriški podpredsednik Mike Pence. - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da bo podpredsednik ZDA Mike Pence v sredo odpotoval v Turčijo, kjer se bo sestal s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. V delegaciji bosta tudi državni sekretar Mike Pompeo in svetovalec za nacionalno varnost Robert O'Brien.

Njihova naloga bo prepričati Erdogana, da ustavi ofenzivo na severu Turčije in sprejme mirovna pogajanja. Erdogan je sprožil ofenzivo proti sirskim Kurdom, ki so s pomočjo Američanov na svojem območju porazili Islamsko državo (IS). To je storil, potem ko mu je Trump z umikom ameriških vojakov odprl vrata za ofenzivo.

Tako republikanci kot demokrati so Trumpa obtožili nespametnega ravnanja in izdaje zaveznikov, vendar ameriški predsednik vztraja, da je bila odločitev prava, je pa v ponedeljek proti Turčiji zaradi ofenzive uvedel sankcije.

Trump je povišal carine na uvoz turškega jekla v ZDA in prekinil pogajanja o trgovinskem sporazumu. Uvedel je tudi sankcije proti trem turškim ministrstvom in ministrom, ki so vpleteni v ofenzivo. "Uvedli smo najmočnejše sankcije, kar si jih lahko predstavljate. Prosimo za prekinitev ognja," je dejal Trump, ki je zagrozil tudi s popolnim uničenjem turške ekonomije.

loading...
Loading...