mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pence: Amerika prva ne pomeni Amerika sama, zaveznice bomo podprli

Deli na:
Pence: Amerika prva ne pomeni Amerika sama, zaveznice bomo podprli

Foto: Profimedia

Ameriški podpredsednik Mike Pence je v zadnjih dneh in tednih še posebej aktiven. Po obisku Evrope in srečanjih z ameriškimi zavezniki v Natu je doma spremljal predsednika Donalda Trumpa na praznovanje tedna ameriških junakov, v času krize v Venezueli pa se pripravlja na obisk več latinskoameriških držav.

V vzhodni Evropi je Pence zaveznicam prenesel sporočilo predsednika Trumpa, da »Amerika prva ne pomeni Amerika sama«. V srečanjih z voditelji baltskih držav, Gruzije in držav zahodnega Balkana je podpredsednik ponovil Trumpovo obljubo, da bodo ZDA stale za svojimi zaveznicami v Natu, obenem pa pričakujejo, da bodo te članice plačale pravičen delež za skupno obrambo.

Bela hiša je praznovala teden ameriških junakov in predsednik Trump je obiskal Ohio, kjer se je poklonil tistim, ki so »tvegali vse, da bi zaščitili naše državljane in naš način življenja«. Po vrnitvi v Belo hišo sta s Penceom izpostavila pogum ameriških policistov, še posebej tistih, ki so posredovali ob junijskem streljanju na kongresnem treningu baseballa, kjer so bili tarča republikanski kongresniki. Za povrh je predsednik Trump vojaka Jamesa C. McCloughana z medaljo časti odlikoval za njegovo pogumno služenje narodu med vietnamsko vojno. Ob vseh teh dogodkih je Trump pohvalil delo urada za veteranske zadeve in njegovo odgovornost za primerno oskrbo ameriških junakov.


Statistični urad je pred tednom dni objavil zadnje številke o zaposlovanju. ZDA so v juliju ustvarile 209.000 delovnih mest. To pomeni, da je bilo od Trumpove januarske inavguracije ustvarjenih že milijon delovnih mest.
 
Bela hiša je po nezakonitih volitvah v ustavodajno skupščino v Venezueli takoj sprožila sankcije zoper venezuelskega predsednika Nicolasa Madura in javno obsodila kršitve človekovih pravic, nezakonite aretacije političnih zapornikov in druge primere korupcije. Na vrhu Jadranske listine v Črni gori je Pence priznal venezuelsko ljudstvo in njegovo pravico do demokracije in svobode. Trumpova administracija je uvedla sankcije še zoper osem dodatnih posameznikov, še posebej tistih, ki so povezani z venezuelsko nezakonito  ustavodajno skupščino. Prihodnji teden bo Pence obiskal regijo, kjer se bo srečal z voditelji Kolumbije, Argentine, Čila in Paname.

Pence na vrhu Jadranske listine v Črni gori: