gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Svet

Pence: Amerika prva ne pomeni Amerika sama, zaveznice bomo podprli

Deli na:
Pence: Amerika prva ne pomeni Amerika sama, zaveznice bomo podprli

Foto: Profimedia

Ameriški podpredsednik Mike Pence je v zadnjih dneh in tednih še posebej aktiven. Po obisku Evrope in srečanjih z ameriškimi zavezniki v Natu je doma spremljal predsednika Donalda Trumpa na praznovanje tedna ameriških junakov, v času krize v Venezueli pa se pripravlja na obisk več latinskoameriških držav.

V vzhodni Evropi je Pence zaveznicam prenesel sporočilo predsednika Trumpa, da »Amerika prva ne pomeni Amerika sama«. V srečanjih z voditelji baltskih držav, Gruzije in držav zahodnega Balkana je podpredsednik ponovil Trumpovo obljubo, da bodo ZDA stale za svojimi zaveznicami v Natu, obenem pa pričakujejo, da bodo te članice plačale pravičen delež za skupno obrambo.

Bela hiša je praznovala teden ameriških junakov in predsednik Trump je obiskal Ohio, kjer se je poklonil tistim, ki so »tvegali vse, da bi zaščitili naše državljane in naš način življenja«. Po vrnitvi v Belo hišo sta s Penceom izpostavila pogum ameriških policistov, še posebej tistih, ki so posredovali ob junijskem streljanju na kongresnem treningu baseballa, kjer so bili tarča republikanski kongresniki. Za povrh je predsednik Trump vojaka Jamesa C. McCloughana z medaljo časti odlikoval za njegovo pogumno služenje narodu med vietnamsko vojno. Ob vseh teh dogodkih je Trump pohvalil delo urada za veteranske zadeve in njegovo odgovornost za primerno oskrbo ameriških junakov.

Statistični urad je pred tednom dni objavil zadnje številke o zaposlovanju. ZDA so v juliju ustvarile 209.000 delovnih mest. To pomeni, da je bilo od Trumpove januarske inavguracije ustvarjenih že milijon delovnih mest.
 
Bela hiša je po nezakonitih volitvah v ustavodajno skupščino v Venezueli takoj sprožila sankcije zoper venezuelskega predsednika Nicolasa Madura in javno obsodila kršitve človekovih pravic, nezakonite aretacije političnih zapornikov in druge primere korupcije. Na vrhu Jadranske listine v Črni gori je Pence priznal venezuelsko ljudstvo in njegovo pravico do demokracije in svobode. Trumpova administracija je uvedla sankcije še zoper osem dodatnih posameznikov, še posebej tistih, ki so povezani z venezuelsko nezakonito  ustavodajno skupščino. Prihodnji teden bo Pence obiskal regijo, kjer se bo srečal z voditelji Kolumbije, Argentine, Čila in Paname.

Pence na vrhu Jadranske listine v Črni gori: