Revija Reporter
Svet

Melania, ti si naše upanje: Ganci se nadejajo, da bodo od gospe Trump imeli več koristi kot od Obame

Biserka Karneža

3. okt. 2018 6:00

Deli na:

Melania bo v Afriki osredotočena na pomoč otrokom.

Reuters

Se je prva ameriška dama Melania Trump pri odločitvi za obisk Afrike, kjer danes zaključuje svoj dvodnevni obisk Gane, zgledovala po ameriškemu predsedniku Baracku Obami? Podobnosti je precej, le da Melania potuje sama, medtem ko je Barack Obama tja odpotoval z vso družino.

Predsedniški par Obama je skupaj s hčerkama obiskal Gano v prvem predsedniškem mandatu leta 2009.  Med dvodnevnim obiskom si je družina, tako kot zdaj prva dama Melania Trump, ogledala največjo turistično atrakcijo, beli grad ob obali Gane, znan kot Cape Coast Castle. Grad dopolnjuje turistično destinacijo, namenjeno petičnim turistom, ganske oblasti, med njimi najbolj minister za informiranje, pa si obetajo, da se bo interes za obisk turističnih atraktivnosti, med katere sodi Cape Coast Castle, povečal po obisku Melanie Trump.

Povsem enako so si verjetno obetali v Gani, ko so gostili ameriškega predsednika Obama, a če sodimo po fotografijah, lahko ugotovimo, da se v desetih letih, kolikor jih je minilo od obiska Obame, ni nič  spremenilo; grad ni bil deležen nobene obnove. Zna biti potem, ko jim bo Melania, ki je na poti v Malavi, še zadnjič pomahala v slovo, kaj drugače?