Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papežev majordom za zidove vatikanskih ječ

Deli na:
Papežev majordom za zidove vatikanskih ječ

Foto: Reuters

Majordom papeža Benedikta XVI., Paolo Gabriele, ki so ga zaradi kraje papeževih dokumentov obsodili na 18-mesečno zaporno kazen, se bo še danes znašel v vatikanskih zaporih. Tožilstvo se je namreč odločilo, da se na razsodbo sodišča ne bo pritožilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

46-letni Gabriele, ki je poročen in oče treh otrok, je vatikanski državljan. Odkar so ga na sodišču v začetku oktobra spoznali za krivega, je bil doslej v hišnem priporu. Tako kot tožilstvo tudi njegova obramba ni vložila pritožbe na izrek kazni.

Iz Vatikana so ob tem danes sporočili, da se je z izrekom kazni "enkrat za vselej končala žalostna afera z zelo bolečimi posledicami". Poudarili so, da možnost, da papež Gabrieleja pomilosti, še vedno obstaja.

V Vatikanu se je sojenje Gabrieleju končalo 6. oktobra. Tričlanski vatikanski sodni senat ga je spoznal krivega kraje vatikanskih dokumentov in njihovega posredovanja javnosti ter ga obsodil na 18 mesecev zapora.

Gabriele, ki se je v procesu izrekel za nedolžnega glede kraje dokumentov, a krivega, ker je izdal papeževo zaupanje, je tudi ob izreku kazni dejal, da se ne počuti kot tat, saj je deloval "iz ljubezni do Kristusove Cerkve in njenega vodje na Zemlji".

Sojenje v aferi Vatileaks se je končalo po le štirih dneh obravnave.