atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

virus, računalnik Svet24.si

Želijo vas pretentati, da delijo brezplačno ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Svet

Papež na cvetno nedeljo pozval k pogumu

Deli na:
Papež na cvetno nedeljo pozval k pogumu

Papež Frančišek - Foto: Profimedia

Papež Frančišek je danes v Vatikanu daroval mašo na cvetno nedeljo, ki pa je zaradi pandemije novega koronavirusa potekala brez vernikov. V pridigi je dejal, da Jezus v teh težkih časih soočanja s pandemijo novega koronavirusa poziva k pogumu.

"Jezus pravi vsakomur: 'Pogumno: odpri srce moji ljubezni. Občutil boš Božjo tolažbo, ki ti daje oporo'," je dejal papež Frančišek. "Drama, ki jo prestajamo, nas sili v to, da resno jemljemo stvari, ki so resne, in da se ne izgubljamo v nepomembnih stvareh. Da odkrijemo, da življenje ni smiselno, če ne služimo," je še poudaril. Pri maši, ki so jo prenašali prek spleta, je dodal, da se življenje meri v ljubezni.

Vse je pozval, naj vzpostavijo stik s tistimi, ki so sami in pomoči potrebni. "Ne mislimo samo na to, kar nam manjka, ampak tudi na to, kaj dobrega lahko storimo," je pozval po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa.

Ob papežu je bilo v baziliki svetega Petra pri oltarju zgolj še nekaj duhovnikov. Prepeval pa je manjši zbor. Nekaj ljudi je bilo tudi po cerkvi. Tradicionalne procesije po Trgu svetega Petra, ki jo običajno pripravijo na cvetno nedeljo, ni bilo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.S cvetno nedeljo se kristjani spominjajo Jezusovega prihoda v Jeruzalem, kar zaznamujejo z blagoslavljanjem zelenja. Maše so danes brez fizične navzočnosti potekale tudi v Sloveniji.

Tako bodo kristjani obeležili tudi prihajajoči veliki teden. Na veliki četrtek letos ne bo na programu krizmene maše, pri kateri blagoslovijo krizmo, ki jo v Cerkvi uporabljajo pri različnih zakramentih.

Križev pot na veliki petek v rimskem Koloseju, kjer se običajno zbere več deset tisoč vernikov, bodo letos prestavili v Vatikan, na stopnice tamkajšnje bazilike. Velikonočna maša, ki ponavadi poteka na Trgu sv. Petra v Vatikanu, bo tokrat v baziliki sv. Petra. Začela se bo ob 11. uri, po njej pa bo papež podelil blagoslov mestu in svetu.

loading...
Loading...