sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež Frančišek maja v Sveti deželi

Deli na:
Papež Frančišek maja v Sveti deželi

Foto: Reuters

Papež Frančišek bo konec maja na kratkem obisku v Izraelu in na palestinskih ozemljih, je poročal izraelski časnik Jediot Aharonot. To bi bil njegov prvi obisk v Sveti deželi.

Po poročanju časnika, ki je objavil osnutek papeževega programa, so izraelske oblasti nezadovoljne, ker bo Frančiškov obisk trajal le 48 ur in ker ne bo daroval maše v Izraelu, temveč v Betlehemu na Zahodnem bregu, kjer naj bi se rodil Jezus.

Vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi je dejal, da novice ne more komentirati. "Najprej se mora papež sam odločiti in sporočiti, da bo šel na takšen obisk," je izjavil za francosko tiskovno agencijo AFP. Je pa dodal, da so predstavniki Vatikana že vzpostavili prve stike in opravili obisk.

Vatikan bi lahko obisk najavil nekaj tednov po božiču, je povedal vir, ki je želel ostati neimenovan. Izraelski časnik pa je poročal, da je bila vatikanska delegacija ta teden na pripravljalnem obisku v Izraelu.

Papežev program še ni dokončno pripravljen, bo pa po navedbah časnika v Izrael pripotoval 25. maja iz sosednje Jordanije in se srečal z izraelskim predsednikom Šimonom Peresom, premierom Benjaminom Netanjahujem in voditelji verskih skupnosti.

Obiskal naj bi krščanske in judovske svete kraje ter spominski center Jad Vašem v Jeruzalemu, ne bo pa šel v Nazaret in druge kraje v Galileji. Naslednji dan naj bi obiskal Betlehem.

Papeža je v Sveto deželo najprej aprila povabil izraelski predsednik Peres, nato pa še palestinski predsednik Mahmud Abas, ki se je s poglavarjem Rimskokatoliške cerkve srečal oktobra.