Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež Frančišek bo imel prvo nedeljsko molitev na Trgu svetega Petra

Deli na:
Papež Frančišek bo imel prvo nedeljsko molitev na Trgu svetega Petra

Foto: Reuters

Novoizvoljeni papež Frančišek bo imel opoldne prvo nedeljsko molitev z balkona papeškega stanovanja na Trgu svetega Petra. Po pričakovanjih se bo na trgu zbralo na tisoče vernikov.

Papež Frančišek je z balkona papeške palače vernike, zbrane na Trgu svetega Petra, prvič nagovoril v sredo zvečer neposredno po izvolitvi. Med drugim jih je pozval, naj molijo zanj in drug za drugega.

Argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio je s prvim nastopom vzbudil simpatije številnih vernikov in tudi nakazal, da bo njegov slog papeževanja manj formalen, kot je bil slog njegovega predhodnika Benedikta XVI.

Frančišek se je v soboto v Vatikanu sestal z novinarji in jim povedal, da si je papeško ime izbral po Frančišku Asiškemu, "ki je bil človek revščine in človek miru". Dejal je tudi, da si želi "revno Cerkev za revne".

V petek je papež prvič po izvolitvi sprejel vse kardinale in jih pozval k pogumu ter vztrajanju pri oznanjanju vere. Dejal jim je, da Cerkev ne sme zapasti v pesimizem, saj ji sicer grozi, da bo postala le še dobrodelna ustanova brez duhovnih temeljev.

Umestitvena maša novega poglavarja Cerkve bo sicer v torek, na njej pa pričakujejo državnike, pa tudi številne romarje iz vsega sveta.