vinjeta, avstrijska, počivališče Svet24.si

Novost pri vinjetah: na voljo tudi enodnevna

arheolog Svet24.si

Foto: V Zambiji odkrili nenavadno najdbo

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic Ekipa24.si

Rogličev nekdanji sotekmovalec udaril: ...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetija: To dekle je velika ljubezen srčnega ...

planica Ekipa24.si

Svetovno prvenstvo v poletih spet v Planici? Vlada...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Odvetniki Strauss-Kahna zanikali poravnavo s sobarico

Deli na:
Odvetniki Strauss-Kahna zanikali poravnavo s sobarico

Foto: Reuters

Odvetnika nekdanjega generalnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqua Strauss-Kahna sta zanikala, da bi se Strauss-Kahn s sobarico newyorškega hotela, ki ga je lani obtožila spolnega napada, dogovoril za izvensodno poravnavo. Zanikala sta tudi, da bi ji ponudil šest milijonov dolarjev poravnave.

New York Times je poročal, da sta Strauss-Kahn in sobarica Nafissatou Diallo dogovor o izvensodni poravnavi dosegla v preteklih dneh. Francoski dnevnik Le Monde je poročal, da naj bi dogovor podpisala 7. decembra pred sodiščem v New Yorku in da je sobarici za poravnavo ponudil šest milijonov dolarjev.

Strauss-Kahnova odvetnika William Taylor in Amit Mehta sta v kratki izjavi potrdila le, da "sta se strani pogovarjali o rešitvi, vendar poravnave ni bilo" in da se bo "Strauss-Kahn še naprej branil pred obtožbami, če ne bo mogoče doseči dogovora". Ob tem sta kot povsem neresnično označila navedbo, da naj bi sobarici ponudil šest milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanji prvi mož IMF Strauss-Kahn je bil lani obtožen spolnega napada na Nafissatou Diallo, ki je bila sobarica v newyorškem hotelu Sofitel. To mu je uničilo politično kariero, saj je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah.

Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja šefa IMF. Tako Diallova kot Strauss-Kahn sta se nato odločila še za civilni tožbi.

Nekdanji prvi mož IMF se je sicer nato znašel sredi še enega spolnega škandala, in sicer da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP naj bi sodniki v Franciji do 19. decembra odločili, ali bodo te obtožbe ovrgli.