Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Odvetniki Strauss-Kahna zanikali poravnavo s sobarico

Deli na:
Odvetniki Strauss-Kahna zanikali poravnavo s sobarico

Foto: Reuters

Odvetnika nekdanjega generalnega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqua Strauss-Kahna sta zanikala, da bi se Strauss-Kahn s sobarico newyorškega hotela, ki ga je lani obtožila spolnega napada, dogovoril za izvensodno poravnavo. Zanikala sta tudi, da bi ji ponudil šest milijonov dolarjev poravnave.

New York Times je poročal, da sta Strauss-Kahn in sobarica Nafissatou Diallo dogovor o izvensodni poravnavi dosegla v preteklih dneh. Francoski dnevnik Le Monde je poročal, da naj bi dogovor podpisala 7. decembra pred sodiščem v New Yorku in da je sobarici za poravnavo ponudil šest milijonov dolarjev.

Strauss-Kahnova odvetnika William Taylor in Amit Mehta sta v kratki izjavi potrdila le, da "sta se strani pogovarjali o rešitvi, vendar poravnave ni bilo" in da se bo "Strauss-Kahn še naprej branil pred obtožbami, če ne bo mogoče doseči dogovora". Ob tem sta kot povsem neresnično označila navedbo, da naj bi sobarici ponudil šest milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanji prvi mož IMF Strauss-Kahn je bil lani obtožen spolnega napada na Nafissatou Diallo, ki je bila sobarica v newyorškem hotelu Sofitel. To mu je uničilo politično kariero, saj je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah.

Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja šefa IMF. Tako Diallova kot Strauss-Kahn sta se nato odločila še za civilni tožbi.

Nekdanji prvi mož IMF se je sicer nato znašel sredi še enega spolnega škandala, in sicer da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP naj bi sodniki v Franciji do 19. decembra odločili, ali bodo te obtožbe ovrgli.