nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virantova poslanka: Prej Svetlana Makarovič k maši, kot jaz k Jankoviću

Deli na:
Virantova poslanka: Prej Svetlana Makarovič k maši, kot jaz k Jankoviću

Foto: Primož Lavre

Vseh pet poslancev Liste Virant, ki so se danes neuradno omenjali kot možni prestopniki v Pozitivno Slovenijo in SD, je za STA kategorično zanikalo takšno možnost. Zanikal jo je tudi Jani Soršak, ki naj bi bil pobudnik takega prestopa: "Gre za poceni provokacijo. Prestopov iz Liste Virant ne boste videli," pravi.

Po oceni Sorška tistim, ki v javnost pošiljajo takšne "poceni manipulacije", ne bo uspelo, da bi razbili stranko. Zlasti pa je ne bodo, kot pravi, razbili sami. To, da so se vsi "spravili na Listo Virant", pa po njegovih besedah zgolj dokazuje, da so sredinska stranka.

V političnem zakulisju so se danes namreč znova pojavila namigovanja, da naj bi pet poslancev Liste Virant na pobudo Sorška prestopilo v Pozitivno Slovenijo. Pri tem se je omenjalo vodjo poslanske skupine Riharda Branislja, njegovo namestnico Katarino Hočevar, Polonco Komar, Bojana Starmana in Ivana Vogrina.
 
"Govorice o prestopih iz naše poslanske skupine delujejo že otročje. To ne drži in žal nam je, da moramo to nenehno ponavljati," je za STA dejal vodja poslanske skupine Braniselj.
 
Njegova namestnica Katarina Hočevar je zaradi takšnih namigovanj žalostna in ogorčena. "O mojem prestopu nikakor ne more biti govora, niti se z nobenim o njem nisem pogovarjala. Sem nova v politiki in ostalih političnih obrazov sploh še ne poznam," je dejala in slikovito dodala, da je verjetnost njenega prestopa takšna, kot je verjetnost, da "začne Svetlana Makarovič obiskovati nedeljske maše".
 
Tudi Polonca Komar in Bojan Starman sta zagotovila, da o prestopu ne razmišljata, enako je že v četrtek za STA ponovil Vogrin. "Vse te govorice si nekdo izmišljuje in nas s tem postavlja v nek čuden položaj," pravi Starman. Ob tem dodaja, da je sam "močno tukaj", torej v poslanski skupini Liste Virant.