krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strauss-Kahn naj bi se s hotelsko sobarico izvensodno poravnal

Deli na:
Strauss-Kahn naj bi se s hotelsko sobarico izvensodno poravnal

Foto: Reuters

Nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn in sobarica newyorškega hotela, ki ga je lani obtožila spolnega napada, sta se, kot kaže, dogovorila za zunajsodno poravnavo, piše dnevnik New York Times. Dogovora še nista podpisala, Strauss-Kahn pa naj bi sobarici ponudil šest milijonov dolarjev poravnave.

Strauss-Kahn in sobarica Nafissatou Diallo naj bi dogovor o zunajsodni poravnavi dosegla v preteklih dneh, s čimer se po 18 mesecih končuje ta pravna saga, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njuni odvetniki na vprašanja novinarjev za zdaj ne odgovarjajo. Nekdanji direktor IMF in Diallova naj bi dogovor o poravnavi podpisala 7. decembra pred sodiščem v New Yorku, poroča francoski dnevnik Le Monde.

Nekdanji prvi mož IMF Strauss-Kahn je bil lani obtožen spolnega napada na sobarico v newyorškem hotelu Sofitel. To je uničilo politično kariero Strauss-Kahna, ki je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah.

Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja vodje IMF. Tako Diallova kot Strauss-Kahn sta se nato odločila še za civilni tožbi.

A se je nekdanji prvi mož IMF znašel sredi še enega spolnega škandala, in sicer da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP naj bi sodniki v Franciji do 19. decembra odločili, ali bodo te obtožbe ovrgli.