miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Deli na:
Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Foto: Reuters

Dva dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA ankete kažejo veliko izenačenost podpore demokratskemu in republikanskemu kandidatu, tako na nacionalni ravni kot v štirih ključnih državah. Na nacionalni ravni Baracka Obamo in Mitta Romneyja tako podpira po 48 odstotkov verjetnih volivcev, podobno pa je v Ohiu, Virginiji, Koloradu in na Floridi.

Tudi podpora neodvisnih volivcev, katerih izbira lahko pomeni zmago enega ali drugega kandidata, je izenačena, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V zadnji raziskavi Washington Posta in televizije ABC jih je tako prvega kot drugega namreč podprlo po 46 odstotkov.

V soboto objavljena anketa Ipsosa in tiskovne agencije Reuters je pokazala, da bi Obama v Ohiu med volivci, ki bodo najverjetneje šli na volitve, dobil 46 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov.

Na Floridi oba kandidata uživata okoli 47-odstotno podporo, v Virginiji naj bi Obama dobil okoli 48 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov, medtem ko v Kolordau bolje kaže slednjemu, ki mu ankete napovedujejo 47-odstotno podporo (Obami 45-odstotno).

Po navedbah analitikov Ipsosa pri tako izenačenih izidih ni mogoče napovedati, kdo bo zmagovalec, poročajo tuje tiskovne agencije.

Loading...