stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Deli na:
Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Foto: Reuters

Dva dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA ankete kažejo veliko izenačenost podpore demokratskemu in republikanskemu kandidatu, tako na nacionalni ravni kot v štirih ključnih državah. Na nacionalni ravni Baracka Obamo in Mitta Romneyja tako podpira po 48 odstotkov verjetnih volivcev, podobno pa je v Ohiu, Virginiji, Koloradu in na Floridi.

Tudi podpora neodvisnih volivcev, katerih izbira lahko pomeni zmago enega ali drugega kandidata, je izenačena, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V zadnji raziskavi Washington Posta in televizije ABC jih je tako prvega kot drugega namreč podprlo po 46 odstotkov.

V soboto objavljena anketa Ipsosa in tiskovne agencije Reuters je pokazala, da bi Obama v Ohiu med volivci, ki bodo najverjetneje šli na volitve, dobil 46 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov.

Na Floridi oba kandidata uživata okoli 47-odstotno podporo, v Virginiji naj bi Obama dobil okoli 48 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov, medtem ko v Kolordau bolje kaže slednjemu, ki mu ankete napovedujejo 47-odstotno podporo (Obami 45-odstotno).

Po navedbah analitikov Ipsosa pri tako izenačenih izidih ni mogoče napovedati, kdo bo zmagovalec, poročajo tuje tiskovne agencije.