madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Svet

Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Deli na:
Obama in Romney v anketah še naprej izenačena

Foto: Reuters

Dva dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA ankete kažejo veliko izenačenost podpore demokratskemu in republikanskemu kandidatu, tako na nacionalni ravni kot v štirih ključnih državah. Na nacionalni ravni Baracka Obamo in Mitta Romneyja tako podpira po 48 odstotkov verjetnih volivcev, podobno pa je v Ohiu, Virginiji, Koloradu in na Floridi.

Tudi podpora neodvisnih volivcev, katerih izbira lahko pomeni zmago enega ali drugega kandidata, je izenačena, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V zadnji raziskavi Washington Posta in televizije ABC jih je tako prvega kot drugega namreč podprlo po 46 odstotkov.

V soboto objavljena anketa Ipsosa in tiskovne agencije Reuters je pokazala, da bi Obama v Ohiu med volivci, ki bodo najverjetneje šli na volitve, dobil 46 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov.

Na Floridi oba kandidata uživata okoli 47-odstotno podporo, v Virginiji naj bi Obama dobil okoli 48 odstotkov glasov, Romney pa 45 odstotkov, medtem ko v Kolordau bolje kaže slednjemu, ki mu ankete napovedujejo 47-odstotno podporo (Obami 45-odstotno).

Po navedbah analitikov Ipsosa pri tako izenačenih izidih ni mogoče napovedati, kdo bo zmagovalec, poročajo tuje tiskovne agencije.

Loading...