Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obama in Putin po telefonu o napadu na bostonskem maratonu

Deli na:
Obama in Putin po telefonu o napadu na bostonskem maratonu

Foto: Reuters

Ruski in ameriški predsednik, Vladimir Putin in Barack Obama, sta včeraj po telefonu govorila o nedavnem napadu na bostonskem maratonu ter se zavezala k tesnejšemu sodelovanju v boju proti terorizmu, so sporočili iz Kremlja. Govorila sta tudi o Siriji in morebitni uporabi kemičnega orožja, pa so sporočili iz Bele hiše.

Tajne obveščevalne službe obeh držav so se dogovorile za izmenjavo informacij, navedbe Putinovega tiskovnega predstavnika Dmitrija Peskova povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Peskov je obenem zavrnil, da bi pri nedavnem napadu v Bostonu obstajala "ruska sled". "ZDA na žalost nismo mogli posredovati operativno pomembnih informacij, saj Tamerlan in Džohar Carnajev nista stanovala v Rusiji.

Eksplozije na bostonskem maratonu so terjale tri življenja, ranjenih pa je bilo več kot 250 ljudi. Za napadom naj bi stala čečenska brata Cernajev. Starejši Tamerlan je bil v policijskem lovu ubit, 19-letni Džohar pa huje ranjen.


Obama se je Putinu zahvalil za pomoč po napadu v Bostonu, hkrati pa je ruskemu kolegu izrazil sožalje po petkovem požaru v ruski psihiatrični bolnišnici, v katerem je umrlo 36 ljudi, so sporočili iz Bele hiše.

Obama in Putin sta se sicer posvetila tudi vprašanju Sirije, pri čemer je Obama izrazil zaskrbljenost zaradi morebitne uporabe kemičnega orožja s strani sil sirske vojske Bašarja al Asada, so še sporočili iz Washingtona.

Iz Kremlja pa so sporočili še, da bo Putin predvidoma še letos gostil Obamo na dvostranskem obisku v Rusiji. Do tega naj bi prišlo pred srečanjem skupine G20, ki bo septembra v Sank Peterburgu, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Putinov zunanjepolitični svetovalec Jurij Ušakov.

Kdaj naj bi prišlo do tega dvostranskega srečanja, Ušakov ni povedal. Se pa bosta oba voditelja srečala na vrhu skupine G8, ki bo 17. in 18. junija na Severnem Irskem, še navaja AFP.