stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Novi Reporter Magazin

Deli na:

To sredo izide prva številka novega Reporter Magazina. Revija Reporter je še pred tretjo obletnico izhajanja dobila svojega mlajšega brata. Reporter Magazin bo na voljo od 26. januarja pri vseh prodajalcih časopisov. Naslednja, druga številka, pa bo izšla že konec februarja.

To sredo izide prva številka novega Reporter Magazina. Revija Reporter je še pred tretjo obletnico izhajanja dobila svojega mlajšega brata. Reporter Magazin bo na voljo od 26. januarja pri vseh prodajalcih časopisov. Naslednja, druga številka, pa bo izšla že konec februarja.

V novi reviji Reporter Magazin bo na kar 124 straneh moč kaj prebrati. Na prvo naslovnico smo dali Alberta Tombo, legendo alpskega smučanja, s katerim objavljamo ekskluzivni intervju. Popisujemo življenjsko zgodbo podjetnika, ki je pred dvajsetimi leti v zapuščenem hlevu začel proizvodnjo oken, danes pa njegovo podjetje ustvari dobrih trideset milijonov evrov letnega prometa. Predstavljamo sveža obraza v medijih in politiki – provokatorja, ki v jutranjem programu največje komercialne radijske postaje zabava poslušalce in predsednika podmladka ene od političnih strank, ki se je v zadnjih letih proslavil z nekaj odmevnimi političnimi akcijami. Preverili smo tudi, kaj danes počne nekdanji poslanec Ivo Hvalica, in se pogovarjali z eksorcistom mariborske nadškofije, ki nam je zaupal nekaj srhljivih zgodb, ki jih je doživel pri obredu izganjanja hudiča. To je samo nekaj udarnih tem iz prve številke novega Reporter Magazina, ki se ponaša z moderno obliko in bogato slikovno opremo ter je natisnjen na (bolj) kakovostnem revijalnem papirju.
Novo revijo, ki ima ambicijo postati mesečnik, ustvarjamo novinarji tednika Reporter skupaj z večino naših zunanjih sodelavcev. Med temi sta tudi kolumnista – ekonomist Rado Pezdir in antropologinja Maja Sunčič – ter Reporterjeva kulinarična zvezda Saša Veronik. Novega projekta se ne bi lotili, če ne bi verjeli, da nam bo uspelo tudi tokrat pridobiti zaupanje vas – naših zvestih bralcev, ki nam že četrto leto iz tedna v teden stojite ob strani. Reporter je eden redkih medijev, ki mu naklada ne pada. Lani nam je v primerjavi z letom 2009 uspelo povečati prodajo revije za okoli deset odstotkov. Leta 2010 smo imeli tudi rekordni obisk naše spletne strani www.reporter.si, ki bo v kratkem deležna temeljite prenove. Da bo še bolj ažurna in prijazna do uporabnikov. Po podatkih Google Analyticsa je Reporterjevo spletno stran zadnji mesec obiskalo že skoraj 56 000 različnih obiskovalcev. Že nekaj časa smo navzoči tudi na socialnem omrežju Facebook, kjer je imel Reporter v petek že 1067 prijateljev.
Revija Reporter se je v zadnjih treh letih dobro uveljavila na slovenskem medijskem trgu, a ni bilo lahko in tudi danes še ni. Že vse od ustanovitve smo bili njeni ustvarjalci deležni grobih (tudi osebnih) diskvalifikacij tako od nekaterih politikov kot novinarskih kolegov drugih medijskih hiš. A nismo klonili in tudi ne bomo. Tako kot nismo pred leti na Magu, ko je tedaj »vsemogočni« tajkun Boško Šrot skupaj s pribočnico Andrijano Starino Kosem nad uredništvom v navezavi z »oranžno-rdečo« politiko izvajal grobe pritiske, umazano delo pogroma nad tedanjo novinarsko ekipo in poznejšo likvidacijo uveljavljenega tednika pa je nato izvršila »četica voljnih« Delovih novinarjev. Rezultat je bil predvidljiv: Mag je propadel (časopisna hiša Delo je bila zaradi tega po naših informacijah oškodovana za okoli milijon evrov), projekt novega tednika Reporter pa je uspel. Kaj je lahko še bolj boleče za tiste, ki so nas hoteli za vedno izbrisati iz medijskega prostora?! Tudi »odveza«, ki jim jo je ob propadu brezplačnika Delo Mag podelil samooklicani strokovnjak za medije skrajno levičarske Liberalne akademije Boris Vezjak (tudi ta je po zaslugi tajkuna Šrota svoje umne pisarije objavljal v Magu, ne samo v Mladini in Delu), jim ni kaj dosti pomagala. Ti medijski likvidatorji, vredni najglobljega prezira, nikoli ne bodo mogli s sebe sprati madeža, pa naj se še tako podivjano zaletavajo v predvolilne brezplačnike in Reporterjeve novinarje lažnivo tlačijo v to zgodbo.
Vsi, ki poleg tednika Reporter in spletne strani www.reporter.si po novem ustvarjamo še Reporter Magazin, si želimo, da bi tudi naš novi projekt, v katerega smo vložili kar nekaj energije, uspel, in pri tem računamo na vas, naše zveste bralce. Brez vas, ki vsak teden kupite našo revijo in nas s tem podpirate, Reporterja ne bi bilo.