nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša že v intervjuju napovedal vihar, zdaj se oglaša še Janković

Deli na:
Janša že v intervjuju napovedal vihar, zdaj se oglaša še Janković

Foto: Primož Lavre

Po objavi intervjuja z Janezom Janšo v zadnji številki Reporterja se uresničuje tisto, kar je napovedal naš sogovornik: »Tudi k tem mojim izjavam bo napisanih na desetine komentarjev, ki se bodo ukvarjali z iztrganimi citati brez predstavljanja celotne misli in dejstev.« Za predsednikom SD Igorjem Lukšičem se je na intervju danes odzval še predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

»Vrstile se bodo odkrite in prikrite grožnje, najmanj kak teden se bo propagandni stroj privilegirane kaste ukvarjal z relativizacijo dejstev ter skušal dopovedati urbi et orbi, da se jim ne splača nasprotovati, ker imajo v zakupu resnico. Vendar je nimajo in ravno zaradi tega se stvari lahko premaknejo,« je že vnaprej predvidel odzive na intervju predsednik vlade.

Predsednik PS Zoran Janković v odzivu na Reporterjev intervju z Janezom Janšo piše: »V Pozitivni Sloveniji z zaskrbljenostjo spremljamo nadaljevanje grobe, žaljive in razdiralne politike predsednika vlade, ki svojo napadalnost v zadnjih mesecih samo še stopnjuje. Logični pomislek je, ali s tem prikriva nesposobnost vlade, da bi se konkretno spopadla s krizo in sprejela ukrepe, ki bodo pospešili gospodarsko rast, kar preimenovanja vojašnic, uvedbe novih praznikov in podobni ukrepi, ki le delijo ljudi, zagotovo niso. Slovenija je v izjemno težkem gospodarskem položaju, pred nami so pomembne reforme, za sprejem katerih bomo potrebovali široko družbeno soglasje. Izjave, ki jih je predsednik vlade podal v zadnjem intervjuju, pa že tako težko situacijo, strah in negotovost državljank in državljanov ter odklonilen odnos do oblasti in političnega prostora le še dodatno poglabljajo.   

Redko kdaj v zgodovini naroda nastopi trenutek, ko je pomiritev strasti in osredotočenost na reševanje težav z dialogom tako nujno potrebno, kot sedaj. Odpiranje ideoloških tem ne rešuje ničesar in nima nobenega smisla, vsaj jasnega ne, prav tako pa neprestana namigovanja na neke »strice iz ozadja«, ki naj bi bili krivi za vse, česar vlada ne dela oziroma kar dela slabo. 

Zato predsednika vlade v Pozitivni Sloveniji pozivamo, da v svojih izjavah do drugače mislečih, tako znotraj civilne družbe kot političnega prostora, postane bolj zadržan in konstruktiven. Predsedniku vlade v takšnih časih ne sme biti prioriteta le lastno politično preživetje, temveč skrb za reševanje problemov države in predvsem izboljšanje pogojev za življenje državljank in državljanov, ki postajajo vsak dan bolj pesimistični in s strahom zrejo v prihodnost.«

INTERVJU Z JANEZOM JANŠO V CELOTI SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI REPORTERJA, KI JE NA VOLJO PRI VSEH PRODAJALCIH ČASOPISOV