oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nove sankcije proti Rusiji

Deli na:
Nove sankcije proti Rusiji

Foto: Reuters

Skupina sedmih najrazvitejših držav sveta (G7) je danes dosegla dogovor o uvedbi novih sankcij proti Rusiji zaradi ukrajinske krize. Skupina G7 je v skupnem sporočilu za javnost napovedala, da bo "nemudoma uvedla nove sankcije proti Rusiji", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po napovedih bi lahko sankcije zadevale področja, kot so gospodarstvo, trgovina in finance, pričakovati pa jih je v začetku prihodnjega tedna oziroma ne prej kot v ponedeljek, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na ameriške vladne vire.

Namestnik svetovalca za nacionalno varnost ZDA Ben Rhodes je danes pojasnil, da bi se lahko naslednji krog sankcij proti Rusiji nanašal na ugledne ruske predstavnike, ki imajo vpliv na rusko gospodarstvo, med drugim na področju energije in bančništva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rhodes je za novinarje spregovoril na krovu letala Air Force One, s katerim ameriški predsednik Barack Obama danes potuje na obisk v Malezijo, po tistem, ko je G7 dosegel dogovor o novih sankcijah proti Rusiji.

G7 je v sporočilu za javnost utemeljil, da so se za nove sankcije odločili, ker Rusija ni izvedla nobenega konkretnega dejanja za uresničitev ženevskega dogovora. G7 je še poudaril, da namerava tako uresničiti "celovite pravne in praktične posledice" nezakonitega ruskega poskusa priključitve Krima in Sevastopola.

Hkrati je G7, v kateri so Kanada, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Velika Britanija in ZDA, pohvalil "zadržanost" nove ukrajinske vlade v Kijevu pri ravnanju s proruskimi oboroženimi pripadniki, ki so na vzhodu Ukrajine zavzeli več javnih stavb. Poudarili so tudi, da so vrata za diplomatsko rešitev ukrajinske krize še vedno odprta.