pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija svari ZDA, da s sankcijami izpostavljajo svoja astronavta na ISS

Deli na:
Rusija svari ZDA, da s sankcijami izpostavljajo svoja astronavta na ISS

Foto: Reuters

ZDA s sankcijami proti Rusiji izpostavljajo svoja astronavta na Mednarodni vesoljski postaji (ISS), je v odzivu na najnovejše sankcije ZDA in EU proti Rusiji zaradi ukrajinske krize poudaril namestnik ruskega premiera Dmitrij Rogozin. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov pa je menil, da so sankcije Zahoda "brez kančka zdrave pameti".

Lavrov je še dejal, da si Rusija prizadeva za hitro rešitev krize v Ukrajini. Edina pot do napredka pa je po njegovem dialog, ki bi upošteval stališča vseh ukrajinskih regij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rogozin pa je opozoril na morebitne posledice sankcij za ameriška astronavta na ISS. "Ne razumejo, da se jim sankcije lahko vrnejo kot bumerang," je poudaril po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass. Ruska vesoljska plovila Sojuz so po koncu ameriških vesoljskih poletov namreč edina možnost za prihod in odhod z ISS.

ZDA so po neuspešnem uresničevanju dogovora iz Ženeve o ukrajinski krizi s strani Rusije v ponedeljek uvedle sankcije proti sedmim ruskim uradnikom in 17 podjetjem, ki so povezana z ožjim krogom ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Washington je ob tem še zaostril pogoje za izdajo licenc za določene visokotehnološke izvozne artikle, ki bi jih lahko v Rusiji uporabili v vojaške namene.

Proti Rusiji je ukrepala tudi EU. Članice EU so se namreč dogovorile za zaostritev sankcij proti Rusiji z uvrstitvijo petnajstih novih imen na seznam oseb, kaznovanih z zamrznitvijo premoženja in prepovedjo potovanja v unijo. Na kazenskem seznamu je tako po novem 48 oseb, odgovornih za kršenje ozemeljske celovitosti in neodvisnosti Ukrajine. Med njimi je tudi Rogozin.