amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Svet

Noseče dekle Merahove žrtve se bo ubitim fantom poročilo posthumno

Deli na:

Noseče dekle enega od francoskih vojakov, ki ga je umoril islamski skrajnež Mohamed Merah, se bo s svojim partnerjem lahko poročila posthumno, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočil njun družinski odvetnik. Poroko je odobril francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

"Iz Elizejske palače smo dobili dovoljenje, da se dekle Abela Chennoufa z njim poroči posthumno," je povedal odvetnik Gilbert Gollard. Francoski predsednik namreč lahko v določenih primerih dovoli posthumne poroke.

Chennouf je bil eden od dveh vojakov, ki ju je 15. marca samooklicani pripadnik Al Kaide Mohamed Merah umoril v strelskem pohodu blizu mesta Montauban na jugozahodu Francije. Chennoufovo visoko noseče dekle Caroline se je v četrtek na invalidskem vozičku udeležila slovesnosti v spomin ubitih vojakov.

Merah je skupno sicer umoril sedem ljudi. Prvi napad je izvedel 11. marca, ko je v mestu Toulouse ubil pripadnika padalskega logističnega regimenta. Čez štiri dni je streljal na vojake blizu vojašnice v mestu Montauban na jugozahodu Francije. V napadu sta umrla dva vojaka, tretji je bil huje ranjen.

Zadnji napad se je zgodil 19. marca pred judovsko šolo v Toulouseu, ko je ustrelil 30-letnega učitelja Jonathana Sandlerja, njegova sinova, petletnega Arieha in štiriletnega Gabriela, ter sedemletno Myriam Monsonego, hčerko ravnatelja šole.

Policija je v četrtek po več kot 30-urnem obleganju stanovanja napadalca Meraha ubila s strelom v glavo.