Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Svet

Noseče dekle Merahove žrtve se bo ubitim fantom poročilo posthumno

Deli na:

Noseče dekle enega od francoskih vojakov, ki ga je umoril islamski skrajnež Mohamed Merah, se bo s svojim partnerjem lahko poročila posthumno, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočil njun družinski odvetnik. Poroko je odobril francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

"Iz Elizejske palače smo dobili dovoljenje, da se dekle Abela Chennoufa z njim poroči posthumno," je povedal odvetnik Gilbert Gollard. Francoski predsednik namreč lahko v določenih primerih dovoli posthumne poroke.

Chennouf je bil eden od dveh vojakov, ki ju je 15. marca samooklicani pripadnik Al Kaide Mohamed Merah umoril v strelskem pohodu blizu mesta Montauban na jugozahodu Francije. Chennoufovo visoko noseče dekle Caroline se je v četrtek na invalidskem vozičku udeležila slovesnosti v spomin ubitih vojakov.

Merah je skupno sicer umoril sedem ljudi. Prvi napad je izvedel 11. marca, ko je v mestu Toulouse ubil pripadnika padalskega logističnega regimenta. Čez štiri dni je streljal na vojake blizu vojašnice v mestu Montauban na jugozahodu Francije. V napadu sta umrla dva vojaka, tretji je bil huje ranjen.

Zadnji napad se je zgodil 19. marca pred judovsko šolo v Toulouseu, ko je ustrelil 30-letnega učitelja Jonathana Sandlerja, njegova sinova, petletnega Arieha in štiriletnega Gabriela, ter sedemletno Myriam Monsonego, hčerko ravnatelja šole.

Policija je v četrtek po več kot 30-urnem obleganju stanovanja napadalca Meraha ubila s strelom v glavo.

Loading...