Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Noro: migranti v Nemčiji skušali obglaviti kirurga (VIDEO)

Deli na:
Noro: migranti v Nemčiji skušali obglaviti kirurga (VIDEO)

Foto: LiveLeak

»Opraviči se mojemu sinu, poklekni in mu poljubi roko,« je kričal na kirurga Attilo Tana ponoreli oče 19-letnega palestinskega najstnika in mu grozil, da ga bo z 30 centimetrov dolgim nožem, s katerim je vihtel nad njegovo glavo, obglavil. Zaposleni v bolnišnici so poklicali policijo, ki je aretirala 19-letnika in njegovo dekle, oče (45) in njegov mlajši sin (15) sta pobegnila.

Attila Tan (54) iz Bonna se je ravno vrnil s počitnic, ko sta v njegovo Kirurško kliniko v Troisdorfu (severno od Bonna) vstopila 19-letnik iz Palestine in njegovo dekle, ki je nosila hidžab. Najstnik, ki si je pred tem zlomil nogo in so ga zdravili v bolnici, je prišel po zdravstveni karton, hkrati je tožil nad bolečinami. Tanova 54-letna žena, ki ga je sprejela v recepciji, mu je skušala pojasniti, da mora delati vaje, a je ni poslušal, temveč je postajal vse bolj agresiven, poroča britanski Express.

Nenadoma je mlad par odšel, a se je kmalu vrnil s 45-letnim očetom in 15-letnim bratom. Eden od zaposlenih je kasneje povedal, da je oče kričal: »Kje je ta pasji sin. Ubil ga bom!« Vdrli so k Tanu in mu začeli groziti. Oče mu je dejal: »Opraviči se mojemu sinu, poklekni in mu poljubi roko.« Medtem ga je najmlajši skušal spodnesti, oče je je nad njegovo glavo vihtel nož in križal »Alah Akbar« (Alah je velik). Tan je odgovoril, da se opravičuje, medtem ga je eden izmed četverice spraševal: »Veš kdo sem? Sem Palestinec. In zaklal sem že veliko Židov.«

Tanova žena (54) mu je skušala pomagati, a so jo udarili. Zaradi groženj je doživela srčni napad. Medtem so zaposleni poklicali policijo, ki je aretirala 19-letnika in njegovo dekle, oče in njegov mlajši sin sta pobegnila.