boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Noro! Krščanska šola umaknila s svojega logotipa križ

Deli na:
Noro! Krščanska šola umaknila s svojega logotipa križ

Foto: FB

Nova krščanska osnovna šola v Huddersfieldu v Veliki Britaniji je samo nekaj tednov po odprtju s svojega logotipa umaknila križ. Za to se je vodstvo šole odločilo po prejemu pritožbe, da je logotip žaljiv. Z odločitvijo o zamenjavi so se strinjali tudi škofje, starši pa so ogorčeni in grozijo z bojkotom.

Potem ko so se v eno večjo institucijo združile tri šole, so za logotip izbrali simbol, ki je že navzven izražal vrednostno usmeritev izobraževalne ustanove – hrast s križem. A se je vodstvo šole (zaradi pritožb, češ da simbol žali multikulturnost) že po nekaj tednih odločilo, da križ zamenjajo tri veje. S tem so se strinjale tudi lokalne oblasti. Starši so bili ogorčeni, njihova jeza pa se je še povečala, ko so izvedeli, da se je s spremembo logotipa strinjal celo škof.

Britanski portal Daily Maila poroča, da se je ravnatelj Dave Bendall branil, češ da je bil prvotni logotip izdelan samo začasno. Starši ne verjamejo, saj so na šolskih uniformah že logotipi s križem. Kaj bodo z njimi naredili zdaj, še ni znano.

Starši se sprašujejo, ali bodo zdaj tudi iz cerkva začeli umikate križe, Chelsea Fox, mati enega od učencev, ki se je udeležila protesta, pa je dejala: »Nisem samo razočarana, zgrožena sem.« Ravnatelj je še povedal, da so v Huddersfieldu zelo raznolika skupnost, da otroci prihajajo iz različnih okolij, zato jih morajo obravnavati enako.

Težava je le, da je bil logotip s križem izbran med številnimi predlogi, ki so jih izdelali otroci. Ravnatelj Dave Bendall trdi, da so naredili na originalnem logotipu le manjšo spremembo.