ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Svet

Nizozemec je s pretepanjem, davljenjem in sedenjem v mrzli vodi izganjal zle duhove iz svojih otrok

Deli na:
Nizozemec je s pretepanjem, davljenjem in sedenjem v mrzli vodi izganjal zle duhove iz svojih otrok

Na tej kmetiji so devet let živeli v popolni izolaciji. - Foto: Profimedia

Nizozemec, ki je s svojimi otroci leta živel izoliran na kmetiji, je glede na obtožbo več let zlorabljal svojih šest otrok. Tožilka Diana Roggen je včeraj na sodišču opozorila, da jih je že od malih nog huje fizično kaznoval, da bi tako iz njih izgnal domnevne zlobne duhove, poročajo tuje tiskovne agencije.

Okoli tri mesece po odkritju družine na kmetiji v nizozemski vasi Ruinerwold so včeraj prvič predstavili primer na sodišču. Očeta Gerrita Jana van D. in Avstrijca Josefa B. obtožujejo odvzema svobode in pranja denarja. Nizozemca, ki je po kapi hrom, ni bilo na sodišče.

Nizozemec je glede na obtožnico eno hčer in sina, ko sta bila stara med 12 in 15 let, večkrat zlorabil. Svoje dejanje je sedaj 67-letnik utemeljeval s tem, da je otroka obsedel ženski duh oziroma duh njune mrtve mame.

Oče je želel izolirati svoje otroke, ki so bili ob najdbi stari od 18 do 25 let. Tožilstvo mu očita, da je otrokom odvzel prostost leta 2007, ob stiku z zunanjim svetom pa jim je grozil z zlobnimi duhovi. Večkrat jih je tudi pretepal, davil in jih prisilil, da so ure sedeli v mrzli vodi. Eden od otrok je moral celo poletje preživeti v pasji uti, je tožilstvo opisovalo fizične zlorabe.

Tožilstvo je še povedalo, da je šest od njegovih devetih otrok živelo odrezano od sveta, med drugim niso bili niti registrirani pri nizozemskih oblasteh.

Policija je odkrila družino lani oktobra v skritem prostoru za omaro. Pred tem je najstarejšemu sinu uspelo priti do bližnjega bara, kjer je prosil za pomoč. Trije starejši otroci niso živeli na kmetiji. Mama je umrla leta 2004.

Glavna obravnava se bo najverjetneje začela po poletju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

loading...
Loading...