mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Gola ukrajinska aktivistka se je norčevala iz Putina

Deli na:
Gola ukrajinska aktivistka se je norčevala iz Putina

Foto: Reuters

Ukrajinska policija je danes pridržala aktivistko, ki je zgoraj brez izvajala gimnastične prvine in se s tem posmehovala ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in njegovi ločitvi od žene Ljudmile. Putina so namreč v preteklosti povezovali z nekdanjo vrhunsko rusko gimnastičarko Alino Kabajevo.

Aktivistka, članica gibanja Femen, je svoj nenavaden protest izvedla pred ruskim veleposlaništvom v Kijevu. Oblečena le v spodnje hlače in s sloganom "Dajmo, Rusija", izpisanim na golih prsih, je z gimnastičnim trakom izvedla nekaj skokov. "Vova, ljubim te," je kričala ob tem in uporabila ljubkovalno ime za Vladimirja.

Ko se je približala veleposlaništvu, so jo sicer nemudoma aretirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski časnik Moskovski korespondent je leta 2008 pisal, da se bo Putin poročil z Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let. Dolgoletna gimnastičarka, sedanja ruska poslanka, ima tudi dva otroka, katerih očetovstvo mediji pripisujejo Putinu. Časnik je kasneje svojo lastno zgodbo zanikal, lastnik pa ga je kmalu zatem ukinil.

Putin in njegova žena Ljudmila sta po več letih šušljanja v četrtek stopila pred kamere in sporočila, da sta se ločila. Ljudmila je ob tem kot razlog navedla, da svojega moža praktično nikoli ne vidi in da ne mara publicitete. Oba sta zatrdila, da je bila odločitev soglasna.

Aktivistke gibanja Femen so že aprila zmotile Putina in nemško kanclerko Angelo Merkel med ogledom industrijskega sejma v nemškem Hannovru. Prsi pa so razgalile tudi lani v Moskvi na volišču, na katerem je Putin tik pred tem v predsedniških volitvah oddal svoj glas.