bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nevarni krokodil v bavarskem jezeru je bil le nedolžen bober

Deli na:
Nevarni krokodil v bavarskem jezeru je bil le nedolžen bober

Foto: Arhiv Reporterja

Pri bavarskem jezeru Klausensee je teden dni vladalo vznemirjenje zaradi krokodila, ki naj bi ga opazili obiskovalci jezera. Nemška policija je dan in noč izvajala iskalne akcije, vendar se je na koncu izkazalo, da je bil domnevni krokodil, ki so ga že poimenovali Klausi, le bober.

"Analiza posnetkov varnostnih kamer na obrežju ni pokazala nobenih sledi krokodila," je dejal predstavnik mesta Schwandorf Lothar Mulzer. S tem se je zaključil primer Klausi.

Po besedah lokalnih oblasti je precej verjetno, da je bila žival, ki sta jo videli dve priči, v resnici bober. Prepoved kopanja v Klausensee so medtem odpravili.

Fantomski krokodil Klausi je mesto vznemirjal več kot teden dni. Obe priči sta dejali, da sta videli približno meter dolgo žival z dolgim repom in kremplji. Ker so oblasti te navedbe vzele resno, so razglasile prepoved kopanja.

Prav tako so izvedli več obsežnih iskalnih akcij, ki so potekale tudi ponoči in pri katerih je sodelovalo do 70 ljudi. Ko akcije niso obrodile sadov, so se mestne oblasti odločile, da bodo obrežje jezera nadzorovale z štirimi varnostnimi kamerami, ki pa tudi niso pomagale najti krokodila.

"Zdaj se bo končno vrnil mir," je dejal Mulzer in dodal, da se lahko obiskovalci ponovno brez skrbi kopajo v jezeru, poroča nemška tiskovna agencija dpa.