Revija Reporter
Svet

Nesramna laž o Melanii in prostituciji, v katero so potegnili slavnega modnega oblikovalca

M. M.

20. mar. 2019 11:56 Osveženo: 13:30 / 20. 3. 2019

Deli na:

Melania ne bo mirno spremljala, ko si mediji o njej izmišljajo laži.

Profimedia

Modnemu kreatorju Tomu Fordu na družabnih omrežjih ploskajo, ker naj bi prvo damo ZDA Melanio Trump primerjal s prostitutko in izjavil, da je ne bo nikoli oblačil v svoje kreacije. A Tom Ford tega ni nikoli izjavil in tudi javno zanika, da bi rekel kaj žaljivega o Melanii.

Nimam interesa oblačiti nezasluženo hvaljene prostitutke, ki krade izjave in ima zanikrn okus za moške, naj bi Ford dejal o Melanii. Tako naj bi vsaj razglašal naslov članka na portalu Daily Mail, ki so ga na Twitterju navdušeno delili nasprotniki Donalda Trumpa in Melanie.

A zgodba je v celoti izmišljena, kar bi vsakdo lahko ugotovil še preden je Ford uradno zanikal, da bi izjavil kaj takega. Daily Mail (ki ga je Melania že uspešno tožila zaradi pisanja, da se je ukvarjala s prostitucijo) tega članka ni objavil, je pa nekdo ponaredil zajem zaslona z obremenilnim naslovom, da je bil videti kot članek s portala Daily Mail.

Ponarejeni naslov, ki je razburil Twitter:

Ford je v intervjuju za Women’s Wear Daily zanikal, da bi kdajkoli dal tako hujskaško izjavo. »Nikoli! Nikoli, nikoli, nikoli nisem rekel, da je bila Melania prostitutka.« Dodal je, da je pred leti res izjavil, da v primeru Trumpove zmage na ameriških predsedniških volitvah ne bi mogel obleči Melanie, kakor tudi ne Hillary Clinton. Prva dama ali predsednica bi morali nositi v Ameriki izdelana oblačila, kar Fordova niso, prav tako bi morala biti cenovno dostopna večini Američanov, kar Fordove kreacije prav gotovo niso, je pojasnil.

V preteklosti je Ford sicer oblekel Michelle Obama, ki je njegovo kreacijo nosila ob obisku Buckinghamske palače, a oblikovalec pravi, da je bila to izjemna situacija.

Tom Ford je počaščen, da je oblekel Michelle Obamo.

Profimedia

Modni oblikovalec je bil pred volitvami leta 2016 sicer podpornik Clintonove, a vztraja, da ni nikoli rekel kaj žaljivega o Melanii. »Mar ni čudno, kako si lahko nekdo danes kar izmisli izjavo in ta začne krožiti na spletu?« je še dodal.

Ponarejeni naslov nekateri uporabniki še naprej škodoželjno delijo na Twitterju – ali so spregledali, da je vsa zadeva laž, ali pa jim je laž ljubša od resnice.