lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Nemška piratska stranka proti prepovedi zabav na veliki petek

Deli na:

Nemška piratska stranka ni uspela s pobudo proti prepovedi javnih zabav na veliki petek, ki jo je vložila na ustavno sodišče. Sodišče v Karlsruheju je namreč pobudo zavrnilo in odločilo, da ni pristojno za to vprašanje, aktiviste piratske stranke pa napotilo na upravno sodišče v zvezni deželi Hessen.

Veliki petek je v Nemčiji dela prost dan, v večini zveznih dežel pa so na ta dan prepovedane javne zabave, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Piratska stranka, ki je priljubljena zlasti med mladimi, se zavzema za spremembe zakonodaje na področju avtorskih pravic, legalizacijo drog in brezplačen javni prevoz. Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah je podpora stranki na državni ravni narasla že na 12 odstotkov.

Aktivisti piratske stranke so na ustavno sodišče vložili prošnjo za dovoljenje za protest s plesom na veliki petek, kot argument pa so navedli, da je to njihova pravica v skladu s pravico do svobode govora. Pirati so načrtovali prireditev z naslovom Ples proti prepovedi plesa, na katerem naj bi se postavili za pravice neverujočih.

Loading...