horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Nemška piratska stranka proti prepovedi zabav na veliki petek

Deli na:

Nemška piratska stranka ni uspela s pobudo proti prepovedi javnih zabav na veliki petek, ki jo je vložila na ustavno sodišče. Sodišče v Karlsruheju je namreč pobudo zavrnilo in odločilo, da ni pristojno za to vprašanje, aktiviste piratske stranke pa napotilo na upravno sodišče v zvezni deželi Hessen.

Veliki petek je v Nemčiji dela prost dan, v večini zveznih dežel pa so na ta dan prepovedane javne zabave, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Piratska stranka, ki je priljubljena zlasti med mladimi, se zavzema za spremembe zakonodaje na področju avtorskih pravic, legalizacijo drog in brezplačen javni prevoz. Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah je podpora stranki na državni ravni narasla že na 12 odstotkov.

Aktivisti piratske stranke so na ustavno sodišče vložili prošnjo za dovoljenje za protest s plesom na veliki petek, kot argument pa so navedli, da je to njihova pravica v skladu s pravico do svobode govora. Pirati so načrtovali prireditev z naslovom Ples proti prepovedi plesa, na katerem naj bi se postavili za pravice neverujočih.

loading...
Loading...