pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemirna regija Doneck dom največjemu številu ukrajinskih milijonarjev

Deli na:
Nemirna regija Doneck dom največjemu številu ukrajinskih milijonarjev

Foto: Reuters

Medtem ko povprečna ukrajinska mesečna plača znaša okrog 300 ameriških dolarjev, si je po drugi strani nekaj srečnežev nagrabilo ogromno bogastvo. Na lestvici 100 najbogatejših Ukrajincev vodi Rinat Ahmetov (foto) z več kot desetimi milijardami dolarjev premoženja. Največ med stotimi najbogatejšimi jih prihaja iz nemirne vzhodne regije Doneck.

Ahmetov obvladuje holding SCM, ki se ukvarja z vrsto dejavnosti, od kovinarstva, rudarjenja, bančništva, do telekomunikacij, energetike in medijev.

Drugouvrščeni Genadij Bogoljubov je vreden 2,6 milijarde dolarjev, tretji najbogatejši pa je Igor Kolomojski z 2,3 milijarde dolarji, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, ki se sklicuje na ukrajinski tednik Novoje Vremja.

Med vidnimi ukrajinskimi bogataši je tudi predsednik Petro Porošenko, ki ga kličejo čokoladni baron. Uvrstil se je na deveto mesto z 816 milijoni dolarjev bogastva, ki si ga je ustvaril predvsem s sladkarijami. Boksarska prvaka, brata Vitalij in Vladimir Kličko, sta zasedla 88. mesto z 61 milijoni dolarjev.

Med najbogatejšo stoterico Ukrajincev jih je kar 14 iz regije Doneck, ki jo že več mesecev pretresajo nemiri in spopadi med ukrajinskimi vladnimi silami in proruskimi uporniki.