Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bill Gates še naprej najbogatejši med tehnološkimi milijarderji

Deli na:
Bill Gates še naprej najbogatejši med tehnološkimi milijarderji

Foto: Reuters

Ameriška revija Forbes objavlja tudi lestvico 100 najbogatejših ljudi na svetu iz tehnološkega sektorja, kjer je na prvem mestu brez vsakega presenečenja ustanovitelj Microsofta Bill Gates z 79,6 milijarde dolarjev premoženja. Med najbogatejših 100 se je uvrstilo 51 Američanov, 33 Azijcev, od tega deset Kitajcev, in osem Evropejcev.

Na drugem mestu za Gatesom je ustanovitelj podjetja Oracle Larry Ellison s 50 milijard dolarjev vrednim premoženjem, na tretje mesto pa je s 13 milijardami dolarjev dodatnega zaslužka v letošnjem letu skočil ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos. Delnice Amazona so se v zadnjem času podražile, ker je trgovina začela ustvarjati dobiček in Bezos je sedaj vreden skupaj 47,8 milijarde dolarjev.

Na četrtem mestu je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg z 41,2 milijarde dolarjev, sledita mu soustanovitelja Googla Larry Page (33,4 milijarde) in Sergey Brin (32,8 milijarde), na sedmem mestu pa je najbogatejši Kitajec in Azijec, to je ustanovitelj spletne trgovine Alibaba Jack Ma, ki ima 23,2 milijarde dolarjev.

Prvo deseterico zaključujejo glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer (22,7 milijarde) vdova ustanovitelja Appla Laurene Powell Jobs (21,4 milijarde) ter ustanovitelj računalniškega podjetja Dell Michael Dell (19,4 milijarde).

Vseh 100 najbogatejših iz tehnološkega sektorja je vrednih skupaj 842,9 milijarde dolarjev. Najmlajši med njimi je ustanovitelj Snapchata Evan Spiegel, ki je pri 25 letih težak že 2,1 milijarde dolarjev. Sicer pa je povprečna starost stoterice 53 let, kar je deset let manj od povprečja vseh svetovnih milijarderjev.

Najstarejši je soustanovitelj Intela Gordon Moore, ki ima šest milijard dolarjev premoženja. Na seznamu je le sedem žensk. Kar 94 najbogatejših je svoje premoženje ustvarilo z lastnim trudom, le trije so ga nasledili, trije pa nasledili in uspeli povečati.