Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Nemci so užaljeni, Bela hiša pa zanika, da bi Trump nesramno ignoriral Merklovo

Deli na:
Nemci so užaljeni, Bela hiša pa zanika, da bi Trump nesramno ignoriral Merklovo

Foto: Profimedia

Tiskovni predstavnik Donalda Trumpa Sean Spicer je zavrnil namigovanja, da je ameriški predsednik namerno zavrnil rokovanje z nemško kanclerko Angelo Merkel.

Do "incidenta" je prišlo pred fotografi ob njunem petkovem srečanju v Washingtonu. "Mislim, da ni slišal njenega vprašanja," je povedal Spicer po poročanju nemškega Spiegla. Vse skupaj naj bi bil tako nesporazum.

Rokovanje, ki ga ni bilo:


Merklova in Trump sta za foto termin en ob drugem sedela na foteljih v Ovalni pisarni Bele hiše. Fotografi so ju pozvali, naj si sežeta v roke. Nemška kanclerka je ameriškega predsednika vprašala, ali to želi - on pa se na to ni odzval. Mnogi ocenjujejo, da se je na obrazu Merklove zarisalo razočaranje.

Vendar pa v Beli hiši sedaj trdijo, da ni šlo za namerno ignoriranje, pač pa nesporazum.

Vseeno pa nemški mediji vztrajajo, da poteza jasno kaže na ozračje, ki je vladalo ob pogovorih Merklove s Trumpom. Dvojica se ni strinjala glede mnogih vprašanj, med drugim migracij, trgovine ter izdatkov za zvezo Nato.

Časnik Bild medtem v nedeljski izdaji navaja, da je težko verjeti, da Trump ne bi slišal kanclerkinega predloga, saj je sedela tik ob njem. Ob tem opozarja, da ji ves čas foto termina Trump ni namenil enega samega pogleda.

Ameriškega predsednika so sicer zaradi neprimernega obnašanja do nemške kanclerke okrcali tudi domači mediji. Kolumnist New York Timesa Roger Cohen je Trumpovo obnašanje označil za nesramno, moderator na televiziji NBC Joe Scarborough pa za trapasto.