Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nemcem že izplačali premije pred četrtfinalom: 50.000 evrov na igralca

Deli na:
Nemcem že izplačali premije pred četrtfinalom: 50.000 evrov na igralca

Foto: Reuters

Garanje nemške izbrane vrste, ki je v osmini finala nogometnega svetovnega prvenstva z veliko težavami strla odpor žilave Alžirije, se je izplačalo tudi po finančni plati. Nemška nogometna zveza DFB je namreč sporočila, da bo nogometašem po uvrstitvi v četrtfinale izplačala prve premije po 50.000 evrov.

Pravilnik DFB predvideva izplačilo premij šele od četrtfinala naprej. Če bi se elfu zataknilo proti Alžiriji, tekmo so izbranci Joachima Löwa dobili šele po podaljšku z 2:1, bi ostali praznih rok.

Če bodo Nemci v petek premagali tudi Francoze, bodo bogatejši še za 50.000 evrov, vstop v finale pa bi skupno prinesel 150.000 evrov vsakemu od 23 članov ekipe. Še dodaten bonus pa bi prinesel morebiten naslov svetovnih prvakov - še 150.000 evrov. Tako da bi, če bi Nemci osvojili prvi naslov prvakov po letu 1990, skupno dobili po 300.000 evrov.

Dodatni strošek vodstvu zveze ne predstavlja skrbi. "V tem primeru bomo nagrade izplačali z veseljem," je dejal predsednik DFB Wolfgang Niersbach. Če bodo Nemci res prvaki, bo blagajna zveze lažja za skupno 6,9 milijona evrov.

Doslej najvišje premije so Nemci dobili leta 2008, ko je nemška zveza po porazu v finalu evropskega prvenstva vsakemu igralcu izplačala po 150.000 evrov.

Denarne nagrade najboljšim namenja tudi krovna nogometna zveza Fifa. Vsakemu udeležencu četrtfinala pripada 10,3 milijona evrov, svetovni prvak pa bo dobil 25,6 milijona evrov. A Nemci so izračunali, da bodo kljub radodarnosti Fife šele z morebitnim vstopom v polfinale prišli na zeleno finančno vejo nastopa v Braziliji, saj so na tem SP stroški sodelujočih ekip zelo visoki.