Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

razkuzevanje1 Svet24.si

Se otroci zaradi uporabe razkužil redijo?!

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

borut-pahor, janez-janša, ovojni-poboji, stanislav-zore, kočevski-rog, macesnova-gorica Svet24.si

FOTO: Janša vsem tistim, ki po ulicah in trgih ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Magazin

Korupcijski škandal odnesel prvega moža nemškega nogometa

Deli na:
Korupcijski škandal odnesel prvega moža nemškega nogometa

Foto: Reuters

Wolfgang Niersbach ni več predsednik Nemške nogometne zveze DFB. Štiriinšestdesetletnega nekdanjega športnega novinarja in od leta 1998 funkcionarja v športu je odnesla afera s kupovanjem podpore za nemško organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu, ki je bilo leta 2006.

Kot je včeraj poročala nemška tiskovna agencija dpa, je Niersbach, ki je od leta 2007 do 2012 opravljal funkcijo generalnega sekretarja DFB, včeraj odstopil s funkcije predsednika krovne nemške nogometne organizacije, na katero je bil izvoljen 2. marca 2012.

"Sam pri sebi sem prišel do ugotovitve, da je napočil čas, da prevzamem politično odgovornost," je dejal Niersbach po sestanku v Frankfurtu, na sedežu nemške zveze, ki ga je minuli teden v preiskavi največjega škandala v nemškem nogometu obiskala davčna policija, prav tako so kriminalisti obiskali tudi njegov dom v Dreieichu. Niersbach je bil v času očitanih dejanj podpredsednik organizacijskega komiteja SP.

"Bil sem udeležen v organizaciji svetovnega prvenstva od vložitve kandidature do zadnjega trenutka poletne pravljice, vsa ta leta sem se trudil in delal brez madeža, zanesljivo in kar se da korektno," je povedal Niersbach in zanikal krivdo za očitane nepravilnosti.

V teh dneh proti nemški zvezi poteka obširna preiskava zaradi suma utaje davkov in finančnih nepravilnosti. Tožilstvo iz Frankfurta je v preiskavo zajelo tudi nekdanjega predsednika Thea Zwanzigerja, nekdanjega blagajnika organizacijskega odbora mundiala leta 20006 v Nemčiji, in nekdanjega generalnega sekretarja Horsta Schmidta.

Najbolj sporno dejanje, ki ga preiskujejo, je domnevno nepravilno izveden prenos denarja, ko je leta 2005, leto pred svetovnim prvenstvom v Nemčiji, zveza nakazala 6,7 milijona evrov krovni svetovni nogometni zvezi Fifi.

Zanimivo je, da se je Niersbach omenjal tudi kot možni kandidat za novega predsednika Evropske nogometne zveze Uefa, potem ko oziroma če bi bil s kandidaturo za predsednika Mednarodne nogometne zveze Fifa uspešen Michel Platini.

loading...
Loading...