Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

policija, slovenska policija, mercator, marica Svet24.si

Polnočna groza v Ljubljani: z ostrim predmetom ...

nakup avtomobila Svet24.si

Skrite pasti ob nakupu avtomobila na lizing

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

Karin Lipovnik Njena.si

Tako je videti naličena Karin, ki obožuje ...

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Svet

Kitajska in Rusija obsodili napade v Kabulu

Deli na:
Kitajska in Rusija obsodili napade v Kabulu

Vladimir Putin in Xi Jinping - Foto: Profimedia

Kitajska in Rusija sta danes obsodili četrtkova napada samomorilskih napadalcev skupine Islamska država pred letališčem v Kabulu. Rusija napade "najostreje obsoja", Kitajska pa je opozorila, da se Afganistan ob umiku ZDA še vedno sooča s zapletenimi in zaostrenimi varnostnimi razmerami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kitajska je šokirana in odločno obsoja napad," je dejal tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Zhao Lijian in dodal, da ministrstvo ni prejelo poročil o morebitnih žrtvah med kitajskimi državljani. Eksplozije po njegovem kažejo, da so varnostne razmere v Afganistanu še vedno "zapletene in zaostrene", je sporočil.

Dejal je tudi, da Kitajska upa, da bodo v Afganistanu sprejeti učinkoviti ukrepi za zagotovitev nemotenega prehoda oblasti.

Peking poudarja, da je pripravljen poglabljati prijateljske odnose in sodelovanje z Afganistanom, potem ko so talibani prevzeli oblast v bliskoviti ofenzivi sredi kaotičnega umika ameriških vojakov.

Tiskovni predstavnik Kremlja, Dmitrij Peskov, pa je danes dejal, da Rusija "najostreje obsoja" samomorilska bombna napada na množice, ki poskušajo pobegniti iz Afganistana, ki ga nadzorujejo talibani.

"Na žalost se potrjujejo pesimistične napovedi, da utrjene teroristične skupine, zlasti skupina Islamska država, ne bodo zamudile priložnosti, da izkoristijo kaos v Afganistanu," je novinarjem dejal Peskov.

V četrtkovih napadih na letališču v Kabulu, za katera je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 90 ljudi, več kot 150 je ranjenih, je poročal britanski BBC.

Loading...