državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Našli nedotaknjeno truplo dečka, ki ga je v jezero odvlekel aligator

Deli na:
Našli nedotaknjeno truplo dečka, ki ga je v jezero odvlekel aligator

Foto: Getty Images

Na Floridi so našli truplo dveletnega dečka, ki ga je v torek napadel aligator. Kot je povedal tamkajšnji šerif, je truplo nedotaknjeno in so ga predali zdravniški službi na avtopsijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Dečka je od sinoči iskalo 50 reševalcev. Ujeli so najmanj pet aligatorjev in jih razparali, a dečka niso našli skoraj 20 ur potem, ko ga je ugrabil aligator. Šerif Jerry Demings je dečka identificiral kot Lana Gravesa iz Elkhorna v Nebraski, ki je najverjetneje umrl zaradi utopitve, saj truplo ni bilo raztrgano.

Petčlanska družina iz Nebraske je bila na dopustu v enem od številnih letovišč okrog Disney Worlda. V torek zvečer so se sprehajali ob umetnem jezeru tam, kjer so table, da je plavanje prepovedano. Fantek je stal v vodi, nakar je iz teme skočil aligator in ga odvlekel s seboj. Dečkov oče se je pognal v vodo, da bi ga rešil, a mu ni uspelo. V vodo je šla tudi mati, ki pa se živali ni približala.

Iz Disneyjevega parka so medtem sporočili, da so zaprli vse plaže na jezerih v parku, kjer je plavanje prepovedano, kar je jasno označeno z napisi, ljudi pa ne opozarjajo na nevarnost aligatorjev. Teh je na Floridi več kot milijon, vendar so od začetka 70. let prejšnjega stoletja ubili le okrog 20 ljudi.

Orlando, katerega glavna atrakcija je Disney World, od petka dobiva udarec za udarcem. Najprej je strelec tam ubil 22-letno pevko Christino Grimmie, v nedeljo pa je v homoseksualnem klubu Pulse prišlo do najhujšega strelskega pokola v ameriški zgodovini, ko je 29-letni ameriški državljan afganistanskih korenin prisegel zvestobo Islamski državi in ubil 49 ljudi.

V Disney Worldu, ki je odprt že 45 let, še ni bilo primera, da bi koga napadel aligator. Plavanje v jezerih okrog Orlanda in kjerkoli po Floridi je prepovedano zaradi aligatorjev, voda pa je tudi izjemno umazana.