osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Svet

Najbogatejši človek na svetu Jeff Bezos je ameriški tabloid obtožil izsiljevanja z razgaljenimi fotografijami

Deli na:
Najbogatejši človek na svetu Jeff Bezos je ameriški tabloid obtožil izsiljevanja z razgaljenimi fotografijami

Foto: Profimedia - Jeff Bezos, ustanovitelj in predsednik uprave Amazona, je najbogatejši človek na svetu.

Ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos je v četrtek izdajatelja rumenega časnika National Enquirer obtožil izsiljevanja. Po njegovih trditvah mu je izdajatelj zagrozil, da bo objavil njegove zasebne intimne fotografije, če sam ne bo ustavil preiskave proti časniku oziroma o tem, kako je časnik prišel do teh fotografij.

Gre za fotografije in sporočila, ki jih je milijarder pošiljal ljubici, nekdanji televizijski voditeljici Lauren Sanchez. National Enquierer se je dokopal do teh sporočil in nato prejšnji mesec tudi objavil, da ima Bezos zunajzakonsko razmerje. Bezos in njegova soproga MacKenzie sta sicer dan pred objavo sporočila, da se ločujeta.

Bezos je v četrtek sporočil, da je družba American Media Inc (AMI) pod vodstvom Davida Peckerja, ki je lastnica National Enquiererja, od njega želela, da opusti preiskavo o tem, kako so pridobili njegova zasebna sporočila.

Milijader je ob tem zatrdil, da je izdajatelj časopisa, ki sicer pogosto objavlja zgodbe v slogu spolnih odnosov Hillary Clinton z Marsovci, včasih pa tudi zadene v črno, njegovemu odvetniku poslal grožnjo z objavo fotografij, na katerih naj bi bili tudi eksplicitni posnetki njegovega spolnega uda.

Po trditvah Bezosa so od njega zahtevali tudi, da javno zanika trditve o tem, da je imelo poročanje o njegovi ločitvi politično ozadje. Na to je v nekem intervjuju nedavno namignil že Bezosov svetovalec za varnost Gavin de Becker, pri tem pa pojasnil, da ga v vsem skupaj zanima brat Lauren Sanchez Michael, ki je glasen podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa.


Trump dejansko na Twitterju redno stresa jezo na Amazon in na Bezosa, odkar je milijarder prevzel časnik Washington Post in mu pustil proste roke pri poročanju.

Bezos pa je med drugim v četrtek spomnil na Trumpovo preteklo sodelovanje z AMI oz. njegovim šefom Davidom Peckerjem, pri čemer naj bi šlo za plačevanje za to, da se nekatere zgodbe utiša, kar trenutno preiskujejo zvezni preiskovalci. Ena izmed teh zgodb se nanaša na žensko, ki pravi, da je imela afero s Trumpom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ustanovitelj Amazona je opozoril tudi na povezave AMI s Savdsko Arabijo.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Bezos tožil National Enquirer. Iz celotne zgodbe jo bo še najbolje odnesla MacKenzie, ki se ji po 25 letih zakona obeta velik kos ločitvene pogače. Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev.

V AMI sicer verjamejo, da so pri poročanju o Bezosovi zgodbi ravnali zakonito. Kljub temu pa so napovedali, da bodo nemudoma izvedli temeljito notranjo preiskavo obtožb, ki jih je na tabloid National Enquirer naslovil Bezos.

Loading...