reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Hrvaškem vodna tromba potopila ribiško ladjo

Deli na:
Na Hrvaškem vodna tromba potopila ribiško ladjo

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Pri hrvaškem otoku Iž je danes zjutraj vodna tromba, znana tudi kot pijavica, prevrnila ribiško ladjo, ki se je nato potopila. V nesreči ni bil nihče poškodovan, posadka se je s pomožnim čolnom uspela rešiti sama, poročajo hrvaški spletni mediji.

Ribiška ladja Atlant je izplula iz Kukljice na otoku Ugljanu ter nekaj časa plula in ribarila pred Dugim otokom, ob povratku pa jo je davi zajelo neurje. Močna vodna tromba je pred rtom na jugu otoka Iž prevrnila plovilo, ki je nato potonilo.

Kapitan ribiške ladje, dolge 17,89 metrov, ki pluje pod hrvaško zastavo, je informacijo o tem poslal zadrski kapitaniji danes okoli 9. ure, potem ko je s posadko na pomožnem čolnu pristal v Kukljici, poroča hrvaški spletni portal N1.

Po pričevanju enega od mornarjev na ladji jih je vodna tromba nagnila, tako da so vsi plastični zabojniki za ribe zleteli na eno stran ladje, morje pa je takoj priteklo pod krov. Na srečo je bilo kopno razmeroma blizu, tako da se je posadka uspela rešiti, je dejal.

Ribiška ladja Atlant je ena najstarejših na Jadranu, zgrajena leta 1908 na Reki in je v lastništvu družine Blagdan iz Kukljice, poroča morski.hr. Na mestu, kjer se je ladja potopila, so pristojne službe zaznale manjše onesnaženje morja.