Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

prijaznost Petisvet.si

Pričarajmo danes sebi in drugim dan prijaznosti

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, na nebu se pripravlja, ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Svet

Na Costa Concordii našli še pet trupel

Deli na:

Na ponesrečeni križarki Costa Concordia, ki je v noči na 13. januar nasedla pred toskanskim otokom Giglio, so našli pet novih trupel in jih bodo na kopno dvignili v prihodnjih dneh, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila italijanska agencija za civilno zaščito.

Daljinsko voden robot, ki je preiskoval ladjo, je na krmi ladje odkril tri trupla, kasneje pa na tretjem mostu ladje še dve trupli, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Na kopno naj bi jih dvignili v prihodnjih dneh.

"Trupla bo težko identificirati, saj so bila dalj časa v vodi," je pred tem za francosko tiskovno agencijo AFP dejal neimenovani tiskovni predstavnik agencije.

Na Costi Condordii je bilo v času nesreče 4229 potnikov. Umrlo je 32 ljudi. Doslej so našli 30 trupel, vključno z omenjenimi petimi, še vedno pa pogrešajo dva človeka, za katera domnevajo, da sta mrtva. Po nesreči so z ladje tudi začeli prečrpavati 2400 ton goriva. Po napovedih omenjene agencije naj bi se prečrpavanje končalo v soboto.

Italijansko tožilstvo je zaradi nesreče sprožilo preiskavo proti kapitanu ladje in prvemu častniku ladje, Francescu Schettinu in Ciru Ambrosiu. Več deset preživelih pa je zaradi nesreče v Franciji, Nemčiji in ZDA vložilo tožbo proti lastnici ladje, družbi Costa in njeni ameriški partnerski družbi Carnival. Costa je ranjenih potnikom ponudila 11.000 evrov odškodnine po osebi in nadomestilo stroškov.

Loading...