Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Costa Concordii našli še pet trupel

Deli na:

Na ponesrečeni križarki Costa Concordia, ki je v noči na 13. januar nasedla pred toskanskim otokom Giglio, so našli pet novih trupel in jih bodo na kopno dvignili v prihodnjih dneh, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila italijanska agencija za civilno zaščito.

Daljinsko voden robot, ki je preiskoval ladjo, je na krmi ladje odkril tri trupla, kasneje pa na tretjem mostu ladje še dve trupli, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Na kopno naj bi jih dvignili v prihodnjih dneh.

"Trupla bo težko identificirati, saj so bila dalj časa v vodi," je pred tem za francosko tiskovno agencijo AFP dejal neimenovani tiskovni predstavnik agencije.

Na Costi Condordii je bilo v času nesreče 4229 potnikov. Umrlo je 32 ljudi. Doslej so našli 30 trupel, vključno z omenjenimi petimi, še vedno pa pogrešajo dva človeka, za katera domnevajo, da sta mrtva. Po nesreči so z ladje tudi začeli prečrpavati 2400 ton goriva. Po napovedih omenjene agencije naj bi se prečrpavanje končalo v soboto.

Italijansko tožilstvo je zaradi nesreče sprožilo preiskavo proti kapitanu ladje in prvemu častniku ladje, Francescu Schettinu in Ciru Ambrosiu. Več deset preživelih pa je zaradi nesreče v Franciji, Nemčiji in ZDA vložilo tožbo proti lastnici ladje, družbi Costa in njeni ameriški partnerski družbi Carnival. Costa je ranjenih potnikom ponudila 11.000 evrov odškodnine po osebi in nadomestilo stroškov.