Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Na Costa Concordii našli še pet trupel

Deli na:

Na ponesrečeni križarki Costa Concordia, ki je v noči na 13. januar nasedla pred toskanskim otokom Giglio, so našli pet novih trupel in jih bodo na kopno dvignili v prihodnjih dneh, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila italijanska agencija za civilno zaščito.

Daljinsko voden robot, ki je preiskoval ladjo, je na krmi ladje odkril tri trupla, kasneje pa na tretjem mostu ladje še dve trupli, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Na kopno naj bi jih dvignili v prihodnjih dneh.

"Trupla bo težko identificirati, saj so bila dalj časa v vodi," je pred tem za francosko tiskovno agencijo AFP dejal neimenovani tiskovni predstavnik agencije.

Na Costi Condordii je bilo v času nesreče 4229 potnikov. Umrlo je 32 ljudi. Doslej so našli 30 trupel, vključno z omenjenimi petimi, še vedno pa pogrešajo dva človeka, za katera domnevajo, da sta mrtva. Po nesreči so z ladje tudi začeli prečrpavati 2400 ton goriva. Po napovedih omenjene agencije naj bi se prečrpavanje končalo v soboto.

Italijansko tožilstvo je zaradi nesreče sprožilo preiskavo proti kapitanu ladje in prvemu častniku ladje, Francescu Schettinu in Ciru Ambrosiu. Več deset preživelih pa je zaradi nesreče v Franciji, Nemčiji in ZDA vložilo tožbo proti lastnici ladje, družbi Costa in njeni ameriški partnerski družbi Carnival. Costa je ranjenih potnikom ponudila 11.000 evrov odškodnine po osebi in nadomestilo stroškov.

Loading...