Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romana Logar se bo ponovno prijavila na razpis za direktorja Ajpesa

Deli na:
Romana Logar se bo ponovno prijavila na razpis za direktorja Ajpesa

Foto: Bobo

Vršilka dolžnosti direktorice Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) Romana Logar se bo prijavila na razpis za direktorja Ajpesa, ki ga je svet agencije objavil 21. junija. Logarjeva je sicer na čelu agencije od 1. junija 2008.

Logarjeva meni, da je v prvem mandatu, od junija 2008 do 31. maja letos, uspešno vodila Ajpes in da lahko s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami ter na tej podlagi zasnovano vizijo za novi mandat skupaj s sedanjimi sodelavci kar najbolj učinkovito in uspešno ter družbeno koristno prispevala k nadaljnjemu razvoju poslanstva agencije in s tem k preglednemu oz. varnejšemu poslovnemu okolju ter poslovanju države.

Kot je za STA še pojasnila Logarjeva, se je prijavila tudi na prvi razpis, ki je bil objavljen marca. Takrat so trije od petih članov sveta Ajpesa za novo direktorico izmed štirih kandidatk finančnemu ministrstvu v imenovanje predlagali Karmen Škufca. Ministrstvo je ugotovilo, da ne izpolnjuje pogojev oz. ni primerna.

Zato je svet Ajpesa maja vladi za v.d. direktorice agencije predlagal Logarjevo in ponovil javni natečaj za mesto direktorja agencije. Ta je bil objavljen 21. junija, rok za prijavo pa je 20 dni od objave razpisa.

Od kandidatov se med drugim zahteva univerzitetna izobrazba oz. raven izobrazbe, ki ustreza izobrazbi druge bolonjske stopnje, najmanj deset let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnih delovnih mestih, in da je strokovnjak na področju dela javne agencije. Kandidati morajo k prijavi priložiti tudi kratek življenjepis in vizijo razvoja Ajpesa.

Izbranega kandidata bo na predlog sveta agencije imenovala vlada, in sicer za petletno mandatno obdobje.