Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na ameriških letališčih lani odkrili več kot 2200 kosov orožja

Deli na:
Na ameriških letališčih lani odkrili več kot 2200 kosov orožja

Foto: Reuters

Ameriška uprava za varnost v transportu (TSA) je v petek sporočila, da so na ameriških letališčih lani odkrili 2212 kosov strelnega orožja. Večinoma napolnjenih pištol in pušk, ki so jih potniki skušali prinesti na letalo. Številka je za 22 odstotkov višja od tiste leta 2013.

Orožje lahko na letalo prinašajo le posebej pooblaščeni policisti, sicer pa je prevoz dovoljen v prostoru za tovor, vendar mora biti orožje prazno. Nepooblaščen poskus prinašanja orožja je kaznivo dejanje, ki prinaša s seboj tudi denarno kazen v višini 10.000 dolarjev.

TSA je lani pregledala 635,5 milijona letalskih potnikov in 1,7 milijarde kosov ročne prtljage. Največje veselje do svojega orožja so kazali potniki v Dallasu, Atlanti, Phoenixu, Houstonu in Denverju, torej na jugu in zahodu ZDA, kjer je orožje najbolj razširjeno.

Orožje so agenti TSA odkrili na 224 letališčih po ZDA, kar je 19 več kot leta 2013. Največje presenečenje so doživeli na La Guardii v New Yorku, kjer so napolnjeno pištolo našli za pasom 94-letnega možakarja, ki niti ni vedel, da dela nekaj, kar se ne sme.

Odkritje strelnega orožja, če to že ni bilo v rokah ali torbi možakarja arabskega videza, večinoma ni vplivalo na vozni red, drugače pa je bilo, ko so v Los Angelesu v prtljagi odkrili granato in šest opek plastičnega eksploziva v Tampi na Floridi.