nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Muslimanski migrant toži zaradi naslova: »Islam se mora spremeniti«

Deli na:
Muslimanski migrant toži zaradi naslova: »Islam se mora spremeniti«

Foto: Arhiv Reporterja

Za Palestinca Aladdina Sisalema najbrž še niste slišali. Se pa ob omembi njegovega imela pošteni Avstralci primejo za denarnice. Ja, Sisalem je muslimanski migrant, pravzaprav najslavnejši migrant tam doli, ki je davkoplačevalce pete celine od leta 2003 stal več milijonov dolarjev. Zdaj toži Herald Sun zaradi članka z naslovom »Islam se mora spremeniti«. Pravi, da žali njegova verska čustva.

Danes 37-letni Sisalem se je leta 2003 prebil do Papue Nove Gvineje. Nato so ga na otoku Manus priprli, ker je želel ilegalno stopiti na avstralska tla. Že takrat so davkoplačevalci zanj odšteli milijon avstralskih dolarjev, poroča The Australian.

Junija leta 2004 mu je bil odobren vizum za bivanje v Melbournu, vpisal se je na univerzo, da bi postal inženir. Kasneje je minister za priseljevanje Chris Evans dejal: »izkušnje gospoda Sisalema so dokaz, da so obžalovanja vredne nepravične obravnave resničnih beguncev s strani nekdanje vlade.« No, hitro se je moral ugrizniti v jezik. Ni namreč trajalo dolgo, ko je začel po dolgem in počez tožiti svoje ljubeznive gostitelji, da ga diskriminirajo. Nikakor ni mogel doumeti, da je na univerzah najprej znanost in da je religija zasebna stvar svobodne odločitve posameznika. Palestinec je pač mislil, da je obratno.

Druga tožba se je nanašala da odvzem invalidske pokojnine. Človek zdrav, dela zmožen, čez noč postane invalid. Seveda, ker je migrant in je tako najlažje priti do denarja. Toda ker Avstralci niso mehkužno čuteči Evropejci, so ga opazovali in odkrili, da je v zadnjih petih letih 16-krat potoval v tujino in vsakič sam, brez tuje pomoči, dvignil 13 kilogramov težko osebno prtljago in jo dal v predal na sedežem v letalu. Tega pred komisijo očitno nikoli ni zmogel. Ali je k temu pripomogel redkejši zrak ali veselje zaradi dragega potovanja, sodišče ni zanimalo. In so ga odslovili.

Po še več tožbah, je zadnja ena bolj bizarnih. Herald Sun je objavil članek z naslovom »Islam se mora spremeniti«. Pravi, da žali njegova verska čustva ter krši člene zakona o toleranci iz leta 2001, in sicer v povezavi z raso in vero. Po njegovo je nesprejemljivo, da se islam povezuje z nasiljem. Za Siselama naj bi bilo ponižujoče, saj članek poziva, naj on spremeni svojo vero. In, ja, uganili ste, zahteva odškodnino. In grozi, če se bodo taki članki nadaljevali (Sisalem ne priznava zakonov, ki govorijo o svobodi govora), bodo Avstralci doživeli državljansko vojno.