pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Muslimanov ne učijo o evropski kulturi, ampak o posilstvih

Deli na:
Muslimanov ne učijo o evropski kulturi, ampak o posilstvih

Foto: YouTube

Norveška je začela sistematično izobraževati muslimanske moške migrante - Ne, ne bodo se učili o norveški kulturi ali skandinavski tradiciji, ampak jim bodo skušali dopovedati, ne, ne boste verjeli, da če je ženska oblečena v mini krilo in če se smeji, še ne pomeni, da koga vabi v posteljo. Muslimani take »namige« namreč razumejo kot zeleno luč, da žensko lahko tudi posilijo.

Norveška se sooča z vse več posilstvi, ki jih zagrešijo muslimani. Na izobraževanjih, ki jih podpira tudi policija, jim bodo dopovedovali (vprašanje pa je, ali jim bodo tudi dopovedali), da v civilizirani Norveški ne moreč nekoga »prisiliti v spolni odnos, tudi če si poročen s to osebo«. V peturnih tečajih naj bi migranti tudi spoznali, da se v Evropi ženske oblačijo drugače kot »tam spodaj«, kjer moški na cesti običajno vidijo samo ženske, ki so oblečene v burko.

Kakšni ljudje prihajajo iz muslimanskega sveta in kaj se jim plete v glavi, razkriva pogovor New York Timesa z migrantom iz Eritrerije Abdujem Osmanom Kelifom. Dejal je, da je bil šokiran, ko je prišel v Evropo. Zakaj? Ker je izvedel, da žena v civiliziranem svetu lahko moža obtoži posilstva. To je bilo zanj nekaj nerazumljivega.

Moški imajo svoje slabosti, in ko vidiš nekoga, ki je nasmejan, se težko nadzoruješ, je razlagal Kelif in dodal, da za marsikaj v zvezi z žensko v njihovi državi ne bi bil kaznovan. Nina Machibya, vodja centra, kjer Kelif biva, pa je dejala, da bodo muslimane skušali naučiti razlikovati, kaj je prav in kaj ne, saj prihajajo iz kultur, kjer so ženske lastnina moških.

Henry Ove Berg, nekdanji šef policije v mestu Stavanger, je dejal, da podpira tečaje, saj je zelo jasna povezava med deli mesta, kjer živijo muslimanski priseljenci, in posilstvi. Povedano drugače: stopnja posilstev je v muslimanskih predelih zelo velika. Od 20 posilstev, je dejal Berg, jih kar 17 zagrešijo priseljenci. Zdi se namreč, da muslimani ne razumejo besede »ne«. Če ženska v Evropi reče »ne«, to pomeni »ne«, pa pravi Linda Harden, ki sodeluje pri izobraževanju.