nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neumno! Kot zaščito pred migrantskimi spolnimi napadi dekletom predlagajo tatu z besedo »NE«

Deli na:
Neumno! Kot zaščito pred migrantskimi spolnimi napadi dekletom predlagajo tatu z besedo »NE«

Foto: Arhiv Reporterja

Organizacija Ženske in družina meni, da bodo tatuji z besedo »Ne« na koži deklet migrante odvrnili, da bi jih spolno napadli – Kampanja sprožila različne odzive -

V mestu Lindau ob Bodenskem jezeru je organizacija Ženske in družina prišla na idejo, da bi se mlada dekleta v bazenih pred spolnimi napadi migrantov zaščitila z začasno tetovažo v obliki masivne, v rdeči barvi zapisane besede »Ne!« (na letakih je napisano »Ne! Ne z mano!«), ki je obdana s krili angelov. Na ta način naj bi moškim sporočile, naj jih ne nadlegujejo, poroča britanski Sun.

Kampanja je sprožila različne odzive, predvsem se je postavilo vprašanje, kaj pa tista dekleta, ki ne želijo biti označena. Ali to pomeni, da se je jih lahko spolno napade in da so kurbe, kot muslimanski migranti označujejo nezakrite Evropejke, ko je nedavno za za Basler Zeitung dejal upokojeni profesor Bassam Tibi iz Goettingena, Sirec, ki že 58 let živi v Nemčiji. Nemški novinar in publicist Ronald Tichy na svojim  spletni strani pa: »Popolnoma napačno razumevanje strpnosti vznika nove cvetove.« Po njegovo bo akcija, ki najbrž želi samo dobro, obrodila zgolj novo zlo. »Zakaj bi se ženske morale braniti s tetovažami,« se je vprašal in dodal, da evropsko razumevanje enakosti žensk samoumevno vključuje tudi njihovo telesno nedotakljivost. Oglasili so se tudi levičarji, češ da je akcija ksenofobna in naperjena proti migrantom.

Okrožna predstavnica organizacije Veronika Wascher-Goggerle je očitke zavrnila. Po njeno je glavni namen akcije ozaveščanje. Akcija naj bi mlada dekleta spodbudila, da bi razmišljala o vprašanju spolnega nadlegovanja. In nikakor naj ne bi bila uperjena proti migrantom, saj so se spolna nadlegovanja na kopališčih dogajala že pred prihodom tujcev.